Yenişehir Belediyesi 05-11 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Güneş Eğitim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

 

Yenişehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce yapımını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduğu Güneş Eğitim Parkı, 05-11 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri çerçevesinde görkemli bir törenle açıldı. Yenişehir Belediyesi Hizmet Binasının güneyinde bulunan, 12 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Güneş Eğitim Parkı Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Kamer Gülbeyaz, Makine Mühendisleri Oda Başkanı Naci Erçolak, CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

 

Açılış Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması İle Başladı.

 

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, parkın açılışında yaptığı konuşmada; “Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Güneş Eğitim Parkımızın açılışını sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ne kadar çok iş yaparsanız o kadar çok enerjiye ihtiyacınız olur. Fosil enerjilerin kullanımı gezegenimizi tehdit eder hale gelmiştir. Gezegenimizin sahip olduğu en temiz, en yenilenebilir ve tükenmeyen enerji kaynağı güneştir, güneş enerjisidir. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak güneş enerjisinden mutlaka yararlanmak gerektiğini vurgulamak amacıyla Güneş Eğitim Parkımızı düzenledik. Parkımızdaki direkler gün içinde güneş enerjisini depo ediyor ve gece parkın aydınlatılmasını sağlıyor. Parkımızın açılışında bizlerle olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törende Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Kamer Gülbeyaz da bir konuşma yaptı ve konuşmasında Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e, sosyal belediyeciliği uygulayan ve bu anlayışı Mersin’de yaygınlaştıran çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İlk kez bir Belediyenin güneş enerjisi kullanımı konusunda öncülük ettiğini söyleyen Kamer Gülbeyaz, bu çalışmaların devamını diliyoruz dedi.

 

Makine Mühendisleri Oda Başkanı Naci Erçolak da; “Güneş Eğitim parkıyla güneş enerjisinin yaygın kullanılabilmesi konusunda öncülük eden Başkanımızı kutluyorum, biz de Mersin’de güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla elimizden geleni yapacağımız sözünü sizlerin huzurunda veriyorum” dedi.

 

Törende konuşan Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley de şu konulara değindi:

 

“İlimiz için güneş enerjisinin ne kadar uygun bir enerji kaynağı olduğunu ve bu enerjinin yoğun olarak kullanılabileceğini gösteren, örnek bir çalışmaya imza atan Yenişehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bu enerjinin kullanımının ilimizde yaygınlaşacağı umuduyla hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

Açılış kurdelesi kesilmesinin ardından parkı gezen ziyaretçiler, Güneş Eğitim Parkı hakkında Başkan Genç’den bilgi aldı.

 

12 bin metre karelik alan üzerinde kurulu Güneş Eğitim Parkında halka açık dinlenme bölümleri, yürüyüş parkurları, ahşap köprü, 3 ayrı su havuzu bulunuyor. Güneş Eğitim Parkında ayrıca Belediye personelinin yemek ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak 200 kişilik 350 metre kare kapalı alanı olan bir kafeterya ve 200 kişi kapasiteli “Amfi Tiyatro da yer alıyor.

 

mersinim.net

10 Haziran 2009 Çarşamba

 

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR