"Güneş enerjisinden yararlanamıyoruz"

Üretim Teknolojileri Fuarı`nda konuşan Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Adana`da güneş enerjisi ve tarım ürünleri atıklarının önemine dikkat çekti.

 

Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Adana`nın güneş enerjisinden yararlanamadığını vurguladı. Tüyap Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı 2011 ve Adana 4. Otomasyon Elektrik-Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtımı Fuarı 2011, dün eş zamanlı olarak açıldı.

 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Yılmaz, Türkiye`nin dünyada adeta çiçek gibi açtığını, Adana`nın da bu gelişmeden yeterli payı alıp alamadığının tartışılacağını vurguladı. "Adana payını alabildiği kadar alıyor" diye konuşan Yılmaz, Adana`nın Türkiye ve dünyanın enerji merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini, bu alanda kamuoyuna açıklanmayan yeni ve ciddi yatırımlar olduğunu söyledi.

 

Dünyanın ciddi ve acımasız bir rekabet ortamına sahne olduğunu bu ortamda marka olmadan öte öncü rol oynamanın daha önemli olduğunu kaydetti. Enerji sektöründe hızla ilerleyen Adana`nın güneş enerjisinin kullanımı konusunda ciddi bir çalışma grubu oluşturması gereğine işaret eden Yılmaz, "Yükselen değer Adana`da güneşin tüm olanaklarından yararlanmamız gerekiyor" dedi. Yılmaz, tarımda ürün atıklarının da enerjiye dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti. Yılmaz, "Adana bu iki rolü iyi üstlenirse dünyada çok daha önemli bir yere gelir" dedi.

 

"SIFIR BÜROKRASİ, TAM DESTEK"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise Adana`nın önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirtti. Adana`nın artık bir ticaret ve sanayi kenti olduğunu söyleyen Aldırmaz, işadamlarını kahraman olarak değerlendirdiği konuşmasında, "Sıfır bürokrasi tam destek" sloganını yineledi. Çukurova`nın finans merkezi olma yolunda ilerlediğini anımsatan Aldırmaz, işadamlarının yatırım yapmak için elini çabuk tutmasını önerdi.

 

AKP Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ise Türkiye ekonomisinin Avrupa`da yükselen bir değere sahne olduğunu vurguladı. Çetinkaya, uzun konuşmasında anılarını da anlattı.

 

FUAR SEZONUNDA İLK YARI SONA ERDİ

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de ilk yarı fuarlarının Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı ile son bulacağını ikinci dönem fuarlarının 5-9 Ekim`de düzenlenecek Mobilya Fuarı ile başlayacağını söyledi. İlk yarı fuarlarında toplam 500 yerli ve yabancı firma ağırladıklarını ifade eden Ersözlü, bu dönemde yurtdışından Adana`ya 20 ülkeden toplam 400 bin bin ziyaretçi geldiğini vurguladı. 29 Mayıs`ta sona erecek Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı`nda profesyonel 15 bin ziyaretçi hedeflediklerini anlatan Ersözlü, "Geçtiğimiz yıl 13 bine yakın profesyonel ziyaretçisi ile çok başarılı sonuçlarla kapattığımız ÇUTEK 2010 ve Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtımı Fuarlarına bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 15 bin yerli ve yabancı işadamının gelmesi hedeflenen fuarlarımız, bölge ve ülke üretimi için önem taşıyan bir platform haline gelmiştir" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve basın mensupları fuarı gezdi. 11.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek fuar 29 Mayıs akşamı saat 19.00`da sona erecek.

www.yeniadana.net

26 Mayıs 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR