Sit Alanları Güneş Enerjisi ile aydınlatılacak …

Muğla da İsveç tarzı sürdürülebilir kalkınma ve Türk Belediyeleri bundan nasıl faydalanabilir toplantısı Muğla Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İsveç in İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf, İsviçre Proje yürütücüsü Rolf A. Karlson Proje Danışmanı Sören Backman ve Çevre Mühendisleri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sit alanı, doğal sit alanı ve asal yapılarla birlikte belediye ve mücavir alan sınırlarımız içerisinde çatılarda kollektör uygulamasına başlayacağız. Ve bu sayede görsel kirliliği ortadan kaldıracağız. Öte yandan parkların tüm elektrik ihtiyaçları enerji panelleri ile sağlanacak. Bu konuda ilerleyip kamu binalarını ve daha da ilerleyerek şehrin tüm aydınlatmasını güneş enerjisi ile sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

İSVEÇ BU KONUDA ÖNDER

İsveç Proje Yürütücüsü Rolf A. Karlson da, "Gelişmiş teknoloji, doğal varlıklar zenginliği ve öteden beri süren geleneksel enerji araştırmalarında Dünya, sürdürülebilir enerji sistemlerine geçmeyi benimserken, İsveç bu alanda önde gelen ülkelerden birisidir. Uluslar arası enerji ajansı (IEA) 2008 yılı raporunda İsveç i çoğu bağlamda ön sıralarda göstermektedir. İsveç 1970 yılında başlayan petrol krizinden bu yana natif enerji kaynakları konusunda kendisini geliştirmiştir" diye konuştu.

www.medya73.com / 22.10.2009

-.-

MUĞLA Hakkında

Muğla ili, Türkiye Cumhuriyeti nin Ege Bölgesi ne dahil olan, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleri ile ünlü ildir.

Türkiye nin güneybatı ucunda yeralan kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu, güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir.

Coğrafya

Toplam uzunluğu 1100 km yi biraz aşan deniz kıyıları ile Muğla ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip ilidir. En büyük ve il olmaya aday Fethiye ilçesidir. Muğla ilinde ayrıca iki büyük göl bulunmaktadır. Bunlar Milas ile Aydın ilinin Söke ilçesi sınırları dahiline yayılan Bafa Gölü ile Köyceğiz ilçesindeki Köyceğiz Gölü dür. Önemli üç akarsuyu ise Çine Çayı (Yatağan dan geçerken Yatağan Çayı), Esen Çayı (Seki beldesinden geçerken Seki Çayı) ve Ortaca-Dalaman arasında yer alan ve bu iki ilçe arasında sınır olarak kabul edilen Dalaman Çayı dır.

tr.wikipedia.org/wiki

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR