AKTSO dan Hibe toplantısı …

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Hibeleri ile ilgili olarak 14 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 15:00 te bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

 

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çifci, Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi. Hibe destek paketinde, hibe oranlarının yüzde 50 ile yüzde 75 arasında değiştiğini ifade eden Başkan Çiftci, “Oranları yüzde 50 ile yüzde 75 arasında değişen hibelerden yararlanmak için, proje önerilerinin 60 gün içinde Tarım İl Müdürlüklerine iletilmesi gerekiyor. Son başvuru tarihi 28.12.2009’dur.” dedi. 

 

Çiftci şunları söyledi:

“Hibe desteğine konu yatırımları

*Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesislerinin yapılması.

*Mevcut tesislerin kapasite artırımı ve yenilenmesine yönelik yatırımlar.

*Yarım kalmış yatırımların tamamlanması (TARIM VE HAYVANCILIK).

*ALTERNATİF ENERJİ kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar.

*Tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış ve yapılmış tesislerde kullanılmak üzere, ALTERNATİF ENERJİ  kaynaklarından jeo-termal, bio-gaz, güneş ve rüzgar enerji tesisleri, toplu basınçlı sulama yatırımları tesisleri olarak açıklayan Erdal Çiftci; bahsi geçen yatırım konularının 2010 yılı sonuna kadar bitirilmek şartı ile hibe desteğinden yararlandırılacağını ve 60 gün içinde ilgili projelerin tarım il müdürlüğüne başvurulması gerektiğini söyledi.

 

Kırsal kalkınma yatırımlarının destekleme hibelerinin halkımıza ve üyelerimize anlatılması için 14 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 15:00’de bir toplantı düzenlediklerini söyleyen Erdal Çiftci; konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Program çerçevesinde 81 ilde yapılacak yatırımlar için başvurular kabul edilecektir. Bu süre içinde tamamlanamayan projeler, yatırımcıların talebi ve il tarım müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi öz kaynakları ile 6 ayı aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanacak..

 

Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bakanlık tarafından oluşturulan ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE(ÇKS) veya bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekiyor.

 

Mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama tesislerine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırım konularına, sadece sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri tüzel kişilik olarak başvurabilecek.

 

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında KDV HARİÇ 100 bin lirayı, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin lirayı geçemeyecektir. Proje toplam tutarının belirlenen limitleri aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresinde tamamlanması gerekiyor.  

 

Odamız kırsal kalkınma yatırımlarının destekleme hibelerinin halkımıza ve üyelerimize anlatılması için 14 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 15:00’da odamız toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya tüm üyelerimizin ve ilgililerin katılmalarını bekliyoruz.”

www.istasyongazetesi.com / 10 Kasım 2009

-.-

AKTSO Tarihçe

1921 Yılında kurulan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası 1967 yılına kadar kirada oturmuş, Ağustos 1967 de 3 katlı olarak inşa edilen kendi binasına taşınmıştır. O tarihten beride kendi binasında belli tadilatlar yapılarak modern bir ortamda hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Şubat 2009 tarihi itibariyle Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu ilçelerindeki toplam 1236 üyesine hizmet vermektedir.Akşehir Ticaret ve Sanayi Odasında halen 13 meslek grubu bulunmakta olup, bu meslek gruplarında yer alan üyeler her 4 yılda bir yapılan seçimlerle meslek komitelerini seçmektedirler. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası 29 meclis üyesi, meclis üyeleri arasından seçilen 7 yönetim kurulu üyesi ve 7 personel ile hizmet vermektedir.

www.aktso.org.tr / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR