Ahmet Dördüncü : 2010’da elektrik talebi yüzde 4 artar …

Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, 2010 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 oranında büyümesinin, elektrik talebinin ise yüzde 4 oranında artmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

 

Enerjisa’nın ev sahipliğinde Sabancı Center’da düzenlenen, “ World Energy Outlook 2009 Raporu ” nun açıklanması öncesinde konuşan Dördüncü, enerjide arz güvenliğinin sağlanması ve dışa bağımlılığa ilişkin risklerin azaltılması açısından Türkiye’nin enerji politikasında yerli ve yenilenebilir kaynaklara öncelik vermesi gerektiğini söyledi. Dördüncü, bu alandaki hedeflere ulaşılması için piyasa ve regülasyon alt yapısının tamamlanması gerektiğini dile getirdi. “ Enerji sektörüne yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini, Türkiye’deki eneri piyasasının yapısı şekillendirecektir ” diyen Dördüncü, rekabetçi ve serbest bir enerji piyasasının tesisinin, arz sıkıntısı riskinin bertaraf edilmesi ve enerjiye rekabetçi fiyatlardan, sürekli erişim için bir ön koşul olduğunu bildirdi.

 

KOPENHGA KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP

Kopenhag’da küresel iklim değişikliği ile mücadeleye ilişkin yürüyen müzakerelerin kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Dördüncü, Türkiye’de arz güvenliğinde olduğu gibi, iklim değişikliği ile mücadele sürecinde de özel sektör, kamu işbirliğinin sürekliliğinin zorunlu olduğunu vurguladı. İklim değişikliği ile mücadelenin, ortak yürütülmesi gereken uzun soluklu bir süreç olduğuna değinen Dördüncü, “ Kamu - özel sektör diyalogunun sürekli ve güçlü tutulması kuşkusuz Türkiye’de sürdürülebilir enerji arz güvenliğinin sağlanması ve iklim değişikliği ile mücadele yönündeki adımların en etkin şekilde atılmasını sağlayacaktır ” ifadelerini kullandı. Dördüncü, nükleer ihaleye girip girmeyecekleri konusunun ise şartnameye bağlı olduğunu açıkladı.

www.milliyet.com.tr / ekonomi / 09 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR