Mersin de çevreyle ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği (EKOLOG) üyeleri, hafta sonu düzenlenen toplantılarla bir araya gelerek, hem aralarındaki bağları güçlendiriyor, hem de doğayla iç içe bir mekanda tamamen organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı yapma fırsatı buluyor.

 

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından hayata geçirilen; Ekolog33 adlı proje kapsamında ekolojik girişimcilik eğitimi almış toplam 16 üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu 19 çevreci tarafından kurulan derneğin, bugün 83 üyeye ulaştığı bildiriliyor. Yerel bir dernek olma özelliğini son dönemlerde çeşitli kentlerden gelen katılım talepleriyle de ulusal düzeye taşıma çabasında olan EKOLOG, her hafta sonu düzenlenen toplantılarla da üyelerini bir araya getirip kaynaşmalarını sağlıyor. Dernek binasında gerçekleştirilen bu buluşmalarsa derneğe ait olan ve doğayla iç içe olma fırsatı sunan bahçede yapılan ve tamamen organik ürünlerden oluşan sabah kahvaltılarıyla renkleniyor. Söz konusu kahvaltılı toplantılaraysa yoğun ilgi gösteriliyor.

 

Dernek ve dernek tarafından yürütülen çalışmalar hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan EKOLOG Yönetim Kurulu Başkanı Alper Girgeç, dernek çatısı altında yer alan; Minik Ekologlar Kulübü üyesi çocuklar tarafından yapılan doğa resimleriyle süslenen Ekobüs adını vermiş oldukları araçla birlikte hafta sonları çevre köylere ziyaretlerde bulunarak, burada köy halkına ilaçsız, organik tarım ve yerel tohumlarla birlikte ürün yetiştiriciliği konularında eğitimler verdiklerini anlattı. Girgeç, "İnsanların beden sağlıklarının korunmasının ilk önce sağlıklı beslenmekten başladığı inancı ile organik ürün tüketimini teşvik etmek için toplantılar düzenliyoruz" dedi.

 

Bu tür bir beslenmeye örnek olması açısından dernek bahçesinde her hafta sonu organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı düzenlediklerini anlatan Girgeç, bunun yanında Ekopark ve Organik Pazar adlı projelerin hayata geçirilmesi adına yoğun bir çaba sarf ettiklerini, yerel yönetimlerle de bu konuyu görüştüklerini söyledi. Girgeç, nükleer enerji santralinin yanlış yer seçimi konusunu her platformda dile getirerek, Mersin in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine; Akkuyu Nükleer Santrali yapımına karşı duruş sergilediklerini vurguladı. Bölgede bulunan doğal enerji kaynaklarına yatırım yapılması görüşünü savunduklarını anlatan Girgeç, özellikle güneş enerjisinin sadece su ısıtma amaçlı değil, her türlü enerji üretiminde kullanılabileceğini vurguladı. http://bulancakhaber.com / 16.10.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR