Mersin Akkuyu`da kurulması planlanan nükleer santrale karşı Büyükeceli Beldesinde kurulan çadır kampına Greenpeace üyeleri de destek veriyor.

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenen ve 1 ay süreceği açıklanan kamp süresince, yöre halkına yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleneceği belirtildi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, Greenpeace`in yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre Mersin halkının yüzde 70`inin nükleer santral istemediğini söyledi. Buna rağmen nükleer santral kurma hazırlıklarına devam edildiğini ifade eden Aksoğan, "Greenpeace olarak nükleer planları iptal edilene kadar yereldeki bu mücadelelere destek vermeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl yalnızca 10 günlük bir proje ile Akkuyu`daki Büyükeceli Yeni Cami`ye kurduğumuz paneller hala temiz elektrik üretiyor. Türkiye`nin en yüksek güneş potansiyeline sahip bu bölgede nükleer santral kurmak yerine doğayla barışık enerji potansiyelimizin bir an önce değerlendirilmeye başlanması gerekiyor" dedi.

 

Kampta bulunan yaklaşık 20 Greenpeace gönüllüsünün, kamp süresince bilinçlendirme çalışmaları yaparak bölgenin güneş ve rüzgar potansiyeline dikkat çekeceği kaydedildi. MERSİN (İHA)

26 Temmuz 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR