Başkan Topbaş : İstanbul, 2 milyon ton karbondioksit azaltımı hedefini gerçekleştirdi …

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metan gazından elektrik üretimi, rüzgar ve güneş enerjisi ve sinyalizasyonda kullanılan led teknolojisi sayesinde İstanbul un 2 milyon tona ulaşan karbon dioksit azaltımı hedefini gerçekleştirdiğini söyledi.

 

İklim zirvesi için Kopenhag a giden Kadir Topbaş, bugün katıldığı “ Kentler Faaliyetlerini tanıtıyor “ başlıklı oturumda Los Angeles, Taipei ve Riga belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Konuşmasında İstanbul da karbon azaltıcı çalışmalar hakkında bilgi veren Topbaş, metrobüs ün CO2 azaltımına yaptığı katkıyı anlattı. Metan gazından elektrik üretimi, rüzgar ve güneş enerjisi ve sinyalizasyonda kullanılan led teknolojisi sayesinde İstanbul un 2 milyon tona ulaşan karbon dioksit azaltımı hedefini gerçekleştirdiğini söyledi. Diğer kentlerin belediye başkanları da somut eylemlerle gezegeni koruma sözü verdi.

 

Kopenhag Belediye Meydanı ndaki başka bir programa da katılan Topbaş, Newyork Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve Kopenhag Belediye Başkanı Ritt Bjerregaard ın da katıldığı salonda cities act panosunu imzaladı.

 

Danimarka Tv2 kanalına röportaj veren Topbaş, yerel yönetimlerin iklim değişikliğine karşı mücadelede çok önemli role sahip olduğunu söyledi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile kısa bir görüşme yapan Başkan Topbaş, Johnson u İstanbul a davet etti.

(CİHAN) 15 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR