Eroğlu : 2023 de 450 milyar kilovat saat enerjiye ihtiyacımız olacak …

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de kişi başına elektrik tüketimi yılda ortalama 2 bin 500 kilovat saat. Ülkemiz, sanayimiz gelişiyor, 2023 de 450 milyar kilovat saat enerjiye ihtiyacımız olacak dedi.

 

Bakan Eroğlu, Karabük Valisi Nurullah Çakır ı ziyareti öncesinde Valilik binası girişinde anı defterini imzaladı. Çakır ın, tarihi Safranbolu evinin penceresinde bakanın fotoğrafının yer aldığı maketi takdim ettiği Eroğlu da seramik tabağın yanı sıra bakanlıklarının çalışmalarının yer aldığı kitabı hediye etti. Bakan Eroğlu, Çakır dan kentte gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili brifing aldı.

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu : Türkiye enerjide dışa bağımlıdır. Geçen yıl 200 milyar kilovat saat enerji tükettik. Türkiye de kişi başına elektrik tüketimi yılda ortalama 2 bin 500 kilovat saat. Ülkemiz, sanayimiz gelişiyor, 2023 de 450 milyar kilovat saat enerjiye ihtiyacımız olacak. Bu nasıl karşılanacak ? Akıllı düşünelim. Bunu karşılamak için belli başlı kaynaklar olarak doğalgaz, kömür, suyun gücü, nükleer enerji, rüzgar ve güneş var. Rüzgar ve güneşi kullanma potansiyeli sınırlı. O zaman sudaki potansiyeli ve kömür kaynaklarını kullanmamız lazım ve tabi nükleer enerjiyi. Nükleer enerji, dünyada temiz enerji olarak veriliyor.

 

NÜKLEER ENERJİ ATIKLARININ BERTARAFI

Geçmişte nükleer enerji atıklarını bertaraf etmekte zorlanıldığını, ama şimdi çok kolay olduğu ve hiçbir problemin bulunmadığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi : İleri teknolojiyle yaptığında temiz ve uygundur. Bizim de bir an önce yapmamız gerekir. Nükleer enerji, Türkiye de enerji çeşitliliği, arz güvenliği, siyasi istikrar ve süreklilik açısından mutlaka kurulması gerekir. Bugün Fransa, elektriğinin yüzde 80 ini nükleer enerjiden karşılıyor. Bütün dünyada nükleer enerji santralleri yapılıyor. Hiç kimse gaza gelmesin veya gaza getirilmesin. Nükleere enerji ülkemiz için ihtiyaçtır.

 

Bakan Eroğlu, daha sonra Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde konuşlandırılan, bakanlığının Karabük Orman İşletmesi nde kullanılmak üzere tahsis ettiği 15 adet iş makinesi ve aracı hizmete sundu. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, polisevinde basına kapalı yapılan İl Koordinasyon Toplantısına da katıldı. AA / 31.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR