Enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric, 3. Dünya Geleceği Enerji Zirvesi’ne katıldı.

 

Dünyanın dört bir yanından endüstri liderleri, yatırımcılar, bilim adamları, uzmanlar, karar vericiler ve araştırmacılar, sürdürülebilir gelecek enerji çözümleri için dünyadaki tek platform olan Dünya Geleceği Enerji Zirvesi’nde buluştu. Bu yıl 3. kere düzenlenen ve 18 - 21 Ocak tarihlerinde Abu Dhabi Ulusal Fuar Merkezi’nde gerçekleşen zirvede, geleceğin sürdürülebilir enerji çözümleri masaya yatırıldı. Artan enerji talebini karşılamak için ve daha sürdürülebilir bir dünya için alınacak önlemlerin tartışıldığı zirvede, enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric de yerini aldı.

 

20.000’in üzerinde ziyaretçinin katıldığı 2010 Dünya Geleceği Enerji Zirvesi’nde, enerji politikaları, sürdürülebilir yakıt ve güç teknolojileri, karbon salınımının önlenmesi ve enerji verimliliği konuları ele alındı. Zirvede kendi 200 metrekarelik alanında düzenlediği panel ve etkinliklerle yer alan Schneider Electric ise, yenilenebilir enerji, entegre çözümler (EcoStruXure), kurumsal kampanyalar, Yeşil IT ve eğitim alanındaki gelişmeleri ve güncel projelerini ziyaretçilere aktardı.

 

Geleceğin dünyasında entegre çözümler öne çıkacak ...

Zirvedeki fuar alanında özellikle entegre çözümlerin geleceğin enerji yönetiminde önemli bir nokta olduğunu belirten Schneider Electric yetkilileri «Enerji Verimliliğinin Mimarisi » olarak tanımladıkları EcoStruXure adlı entegre çözümleri hakkında da bilgi verdi. Yine entegre çözümler kapsamında, profesyonel konuşmacılar ile, bina ve ev otomasyonu, enerji yönetimi, yeşil ofis konularında paneller ve seminerler düzenleyen Schneider Electric ziyaretçilerden tam not aldı.

 

Schneider Electric, ‘Karbon Ayak İzi Ölçümü’ ile, bireysel olarak dünyaya verdiğimiz zararı ölçtü ...

Schneider Electric fuar alanında konunun altını canlı karbon ayak izi ölçümlemesi etkinliği ile çizdi. Bireysel olarak dünyaya nasıl bir zarar verdiğimizi bizlere gösteren karbon ayak izi ölçümü ile evde, uçuşta, araba veya motosiklet kullanırken ne kadar karbon salınımına sebep olduğumuz ölçülebiliyor. 

 

Schneider Electric ‘Enerji Üniversitesi’ ile Enerji Verimliliği ve Yönetimi konusunda bilinçlendiriyor ...

Yenilenebilir enerji, akıllı mimari uygulamalar gibi konularda da projelerinden örnekler veren Schneider Electric ayrıca, eğitim alanında yaptıkları çalışmaları da katılımcılarla paylaştı. Schneider Electric, Enerji Üniversitesi adı altında oluşturdukları platform ile hem amatör hem de profesyonellerin internet üzerinden enerji verimliliğini ve yönetimini öğrenebildiklerini belirtti.

Basından 03.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR