İyi tarım yerinde görüldü …

Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletler in desteğiyle Adana İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen "İyi Tarım Sağlıklı Toplum Projesi" kapsamında teknik gezi düzenlendi.

 

Daha önce ATB Salonu nda İyi Tarım Uygulamaları konusunda eğitim alan üretici, tarımsal sanayici ve ziraat mühendislerinden oluşan 100 kişi, 4 farklı grup halinde Adana nın çeşitli ilçelerinde işletmeleri gezerek çalışmaları yerinde gördü.

 

Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Kenan Boyacı ile Proje Yürütücüsü Ziraat Mühendisi Mustafa Topaloğlu ve Eğitmen Ziraat Mühendisi Bünyamin Özkan nezaretinde Seyhan, Yüreğir, Karataş, Karaisalı ilçelerinde İyi Tarım Uygulaması yapan işletme, market, paketleme, meyve işleme tesislerinde incelemeler yapıldı.

 

Katılımcılar, teorikte öğrendiklerini pratikte görerek söz konusu işletmelerin sahip ve yöneticileri tarafından bilgilendirildi.

 

Projenin amacının iklim değişikliğine uyum çerçevesinde Seyhan Havzası Adana kesiminde iyi tarım uygulamalarının (İTU) yaygınlaştırılması olduğunu belirten Kenan Boyacı, daha önce yaklaşık 500 kişiye iklim değişikliği ve tarım, su kaynakları, ALTERNATİF enerji kullanımı, pazarlama gibi konularda eğittiklerini ifade etti. Organize edilen teknik gezi ile eğitime katılan ziraat mühendisi, üretici ve tarımsal sanayicilerin uygulamaları sahada birebir görme fırsatı bulduğunu anlatan Boyacı, "İyi Tarım Sağlıklı Toplum Projesi nde yapacağımız faaliyetleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız teknik gezilerin ardından ürününün tescili için borsa tescil programı geliştirilecek. Arkasından İTU Çalıştayı yapılacak ve aflatoksin analiz laboratuarı kurulacak." dedi. Boyacı, haziran ayında tamamlanacak proje kapsamında oluşturulacak aflatoksin analiz laboratuvarı ve İTU ürün tescil programı ile üreticilere hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN) Adana / 07.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR