Batman Küçük Millet Meclisi, Ilısu Barajı nı tartıştı …

Batman Küçük Millet Meclisi, 11. Ön Yargılar Giremez toplantısını Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası nda gerçekleştirdi.

 

Bu ayki toplantıda, Ilısu Barajı ve üzerindeki tartışmalar ele alındı. Hasankeyf in sular altında bırakılıp bırakılmaması konularında katılımcılar kendi önerilerini sundu. Toplantıda söz alan Hasankeyf Yaşatma Girişimi sorumlusu Recep Kavuş, Hasankeyf hakkındaki görüş notumuz adı altında yayınladığı yazılı metni paylaştı.

 

Kavuş, tamamlanması halinde sadece 420 kişiye iş imkanı sağlayacak olan baraj için, " On binlerce kişinin evini ve toprağını terk etmesine neden olacak. Barajda 53 köy, 14 mezra ve Hasankeyf kasabası, 112 kilometre enerji hattı, 120 kilometre köy yolu, 148 kilometre devlet yolu ve 5 bin 575 metre demiryolu yenilenecek. " dedi.

 

Ardından söz alan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, baraj yapılmasının sadece arazi sahiplerinin işine yarayacağını savundu. Memur Sen Batman Temsilcisi Cahit Çekmen ise atom santrallerine önem verilmesini istedi. İHD Batman Şube Başkanı Osman Kündeş, olayın insani boyutuna vurgu yaparken, Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz, Türkiye nin güneş enerjisinden yeterince faydalanmadığına dikkat çekti.

 

Katılımcıları dinledikten sonra konuşan AK Parti Batman Milletvekili Emin Ekmen, Ilısu Barajı nın bir devlet politikası olduğunu savunarak, " İktidarlar değişti, proje halen devam ediyor. Başbakan ın Hasankeyf in kurtarılmasındaki kastı taşınmasıdır. Bazı arkadaşlarımız baraj yerine ihtiyaç olan sulama ve ekonomik kısmına önem verilsin diyor. Elbette bazen halka hizmet götürmek için de bazı yerlerde kamulaştırmalar da gerekecektir. Bunlar yapılırken de başka yerlere zarar da verilecektir. Türkiye nin elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Şayet bugün elektrik kesildiğinde ilk bizler rahatsızlık duyarız. " şeklinde konuştu.

 

Toplantıya AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İl Başkanı Ziver Özdemir, Hasankeyf Yaşatma Girişimi sorumlusu Recep Kavuş ve STK temsilcileri katıldı. (CİHAN) 06.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR