Belediye vatandaşa hesap veriyor!

Eyüp Belediyesi bir yıllık icraatlarını ilçedeki 21 mahalleyi dolaşarak anlatmaya başladı. Belediyenin ilk durağı Kemerburgaz oldu.

 

Kemerburgazlıların yıllardır özlemle beklediği Kemerburgaz 1.Etap 1/1000 ölçekli imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi nden geçtiği müjdesini veren Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi :

 

"Bu kararla Kemerburgaz yepyeni bir görünüme kavuşacak. İstanbul un en nezih yerleşim alanlarından Kemerburgaz, değişim ve gelişimin planlı adresi oluyor ... Yeni plana göre, Kemerburgaz ın çehresi değişecek, ekolojik kent anlayışına uygun, yenilenebilir enerji (güneş enerjisi) nin kullanıldığı, çevreye duyarlı yapılaşma başlayacak ... Kemerburgaz 1/1000 ölçekli I. Etap İmar Planı ayrıca, nüfus yoğunlukları konusunda adalet ve eşitlik ilkelerini ön plana çıkartarak, teknik ve sosyal donatı alanlarıyla bölgenin her konuda çağdaş bir kent konumuna gelmesine olanak tanıyor. Yeni planın diğer bir özelliği ise tek tip yapılaşmanın önüne geçerek, zengin ve uyumlu bir mimari anlayışıyla girişimcilere ALTERNATİFLER sunacak olması ... Eyüp Belediyesi, Kemerburgaz için kabul edilen yeni imar planı gereği, bölgedeki vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebilecekleri kültür tesisleri de inşa edecek ... Kaynak suları, muhteşem doğası, tarihi eserleri ve merkeze yakınlığıyla İstanbulluların tercih ettikleri semtlerden biri olan Kemerburgaz, yeni planlamayla daha da çekici bir yerleşim bölgesi haline gelecek.

 

Artık güneş enerji panellerinden ve rüzgar tribününden elektriğini üreten, yağmur suyunu depolayarak gerektiğinde kullanan, ısıtma ve soğutmasını dışarıdan enerji almadan yapabilen nitelikli ve dünyamıza en az zarar veren binalarda yaşamaya başlayacağız. Ayrıca milyonlarca yılda oluşmuş toprağımızı efektif kullanan binalara, tükettiği enerjinin belli bir kısmını kendi üreten binalara, hazırlanacak yeni Eyüp Belediyesi Yesil Binalar Yapım Esasları Yönetmeliği ile teşvik sağlanacak." www.internethaber.com / 23.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR