8. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu …

TÜSİAD, TÜBİTAK ve TTGV tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ve Teknolojinin “Oscar”ı olarak anılan “Teknoloji Ödülleri” sahiplerini buldu.

 

41 başvuru arasından 26 projenin finale kaldığı ödülde, firma ölçeğine göre ödül sahipleri ve firma ölçeğinden bağımsız olarak toplamda en yüksek puanı alarak büyük ödülü kazananlar açıklandı.

 

Ödül kazanan firmaların temsilcilerine ödülleri TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Hamdi Akın, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından takdim edildi.

 

Ürün Ödülü

Mavi Solar Yenilenebilir Enerji Güç Dönüştürücüleri Ürün Platformu

Mavisis tarafından geliştirilen Mavi Solar yenilenebilir güç dönüştürücüleri pek çok cihaz tipini ve cihaz işlevini tek bir tasarım platformunda buluşturuyor. Farklı cizhaz tipleri ve işlevleri büyük oranda aynı elektrik modüllerden yararlanılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu tasarım platformunun esnekliğini çok amaçlı tasarlanan güç elektroniği modüllerinin yazılım algoritmalarıyla sayısal olarak kontrol edilmesi sağlanıyor.

www.potkal.com / 26.06.2009

-.-

8. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu …

TÜSİAD, TÜBİTAK ve TTGV tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Teknoloji Ödülleri” sahiplerini buldu. 41 başvuru arasından 26 projenin finale kaldığı ödülde, firma ölçeğine göre ödül sahipleri ve firma ölçeğinden bağımsız olarak toplamda en yüksek puanı alarak büyük ödülü kazanan açıklandı …

 

“Ürün” ödülü : “Mavi Solar Yenilenebilir Enerji Güç Dönüştürücüleri Ürün Platformu” projesiyle

Mavisis Teknoloji San. ve Tic. A.Ş.

 

Ödül kazanan firmaların temsilcilerine ödülleri TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Hamdi Akın, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından takdim edildi.

 

“Ürün” ödülü:

“Mavi Solar Yenilenebilir Enerji Güç Dönüştürücüleri Ürün Platformu” projesiyle Mavisis Teknoloji San. ve Tic. A.Ş.

Elektrik şebekesi olan yerlerde Rüzgar, Hidro, Güneş Elektriği santrallerinde, elektrik şebekesi olmayan yerlerde ise elektrik üretimi ve sulama uygulamalarında kullanılabilmektedir. Mavi-Solar Güç Dönüştürücüleri çok amaçlı olarak tasarlanmış güç elektroniği modüllerinin dijital olarak kontrol edilmesi sayesinde pek çok Cihaz tipini ve işlevini tek bir esnek tasarım platformunda buluşturarak yüksek teknik performansa düşük maliyetle ulaşılmasını sağlamaktadır.

www.sedefed.org / 25.06.2009

-.-

Türkiye nin en büyük teknoloji ödülleri …

TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından 8. si düzenlenen Teknoloji Ödülleri ve Kongresinde büyük ödül, TDS-3000 Tren Denetim Sistemi ile Savronik Elektronik in oldu.

 

Sabancı Center da düzenlenen ödül töreninde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Hamdi Akın, teşvik edildiği takdirde mikro düzeydeki firmaların ekonomik değeri yüksek, ihraç edilebilir teknolojilere imza attığını belirtti.

 

Bu sene "ürün" ve "yenilik ve teknoloji" kategorilerinde, 4 farklı firma ölçeğinde verilen ödüllerin yanı sıra kategori ve ölçekten bağımsız olarak en yüksek puanı alan firmaya büyük ödül verildi.

 

Büyük ödülü, TDS-3000 Tren Denetim Sistemi ile Savronik Elektronik aldı. TDS-3000 Tren Denetim Sistemi, demiryolu işletmelerinde daha güvenli tren trafiğini sağlamak amacıyla lokomotiflere entegre edilen, trenlerin tarifelerine göre planlanan hız limitleri içinde makinist tarafından yapılan işlemleri denetleyen entegre bir denetim sistemi işlevi görüyor.

 

Diğer ödüller

Büyük / bağlı firma kategorisinde ürün ödülünü "hibrit elektrikli hafif ticari araç" ile Ford Otomotiv, yenilik ve teknoloji ödülünü ise "Turboprop Motoru" ile TUSAŞ Motor Sanayii aldı.

 

Orta ölçekli firma kategorisinde ürün ödülünü "Unity on Demand" ile Logo Yazılım, yenilik ve teknoloji ödülünü "Green Guard" adlı yıkama gerektirmeyen perde ile Elvin Tekstil alırken, küçük ölçekli firmalarda ürün ödülü "Deri sanayi atıklarından elde edilen yavaş yarayışlı gübre" ile Mavi Kimya nın, yenilik ve teknoloji ödülü "Islahı yönlendirilmiş çerezlik tüketime uygun kabak çekirdeği tohumları" ile Palancı Gıda Teknolojilerinin, mikro ölçekli firma kategorisinde ürün ödülü "Mavi solar yenilenebilir enerji güç dönüştürücüleri ürün platformu" ile Mavisis Teknoloji nin, yenilik ve teknoloji ürünü "Rainvent" ile Teknoset Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hizmetlerinin oldu.

www.cnnturk.com / 25.06.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR