Yenilenebilir enerjiyi konuştular

Green Power tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen TIREC 2011 Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı İstanbul`da gerçekleşti.

 

Bu sene Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın resmi desteği ve Dünya Bankası ve IFC’nin de Ana Sponsorlukları ile üçüncüsü gerçekleşen TIREC’in özel oturumunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji ve Sanayi Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, Gürcistan Enerji Bakanı Aleksander Khetaguri ve Bosna Hersek Enerji Bakanı Erdal Trhulj’de konuşmacı olarak yer aldılar. Ayrıca TIREC 2011 kapsamında üç ana uluslararası kongrede de (Rüzgar, Güneş ve Jeotermal Uluslararası Kongreleri) TBMM’den milletvekilleri konuşmacı olarak yer aldılar.

 

TIREC 2011’in başlıca gündem maddeleri: rüzgar, güneş ve jeotermal enerji alanlarındaki en son gelişmeler; nükleer enerji; elektrik üretim ve dağıtım özelleştirmeleri; enerji mevzuatı kapsamında lisans yönetmeliği; yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı; Yenilenebilir Enerji Kanunu’ndaki düzenlemeler, AB Çevre Faslı ve iklim değişikliği oldu.

www.ntvmsnbc.com

23.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR