EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu belirlendi …

EMO 42. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucunda yeni Yönetim Kurulu beyaz listeden 6, turuncu listeden de 1 üyeden oluştu. EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu’na Cengiz Göltaş, Cemil Kocatepe, Serdar Paker, Mehmet Bozkırlıoğlu, Mehmet Turgut, Emir Birgün ve Erdal Apaçık seçildi. EMO Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu yapılan seçimler sonucunda beyaz listenin adaylarından oluştu. TMMOB Yönetim Kurulu, TMMOB Yüksek Onur Kurulu ve TMMOB Denetleme Kurulu için adayların belirlenmesine yönelik seçimi ve TMMOB Genel Kurulu’na katılacak 100 EMO delegesinin belirlenmesine yönelik oylamayı da beyaz liste kazandı.

 

EMO 42. Dönem Oda kurulları ve TMMOB kurullarına gönderilecek EMO adaylarını belirlemek üzere yapılan seçimler, 9 sandıkta gerçekleştirildi. Toplam 848 delegeden 802‘sinin oy kullandığı seçimlerde katılım oranı yüzde 94.6 oldu. Oda kurulları ve TMMOB kurullarına gönderilecek EMO adaylarının seçiminde 14 oy geçersiz olurken, 788 oy geçerli sayıldı.

 

EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu‘na beyaz listeden Cengiz Göltaş (472 oy), Cemil Kocatepe (467 oy), Serdar Paker (451 oy), Mehmet Bozkırlıoğlu (409 oy), Mehmet Turgut (400 oy) ve Erdal Apaçık (380 oy) seçilirken, turuncu listeden Emir Birgün de 400 oy alarak Yönetim Kurulu‘na girdi. EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu yedek üyeleri, beyaz listede yer alan Yeşim Aydoğan (401 oy), İrfan Şenlik (397), Mehmet Ekinci (392 oy), Arif Cevizci (387 oy), Ercan Sekin (382 oy), Birkan Sarıfakioğlu (379 oy) ve Yılmaz Kocaoğlu‘ndan (370 oy) oluştu.

 

EMO Onur Kurulu‘na Tuncay Özkul, Suat Yılmaz, Mustafa Şerit, Özcan Uğurlu ve Mustafa Demirören seçildi. Onur Kurulu yedek üyeleri de, Olgun Yurt, Kadri Durgun, Metin Sağdıçoğlu, İkram Erdoğan ve Nurhan Hikmet Parlak‘tan oluştu.

 

EMO Denetleme Kurulu‘na Şaban Filiz, Ömer Çelik, Turan Aydemir, Cengiz Süzük, Metin Telatar, Gıyasi Güngör ve Kamer Gülbeyaz seçildi. Denetleme Kurulu yedek üyeleri de, Bülent Bayraktar, Barış Al, Yakup Akyol, Erdem Güneşligün, Nurcan Bircan Yayla, Barış Al ve Nizamettin Demirci‘den oluştu.

 

TMMOB Yönetim Kurulu adaylığı için Hüseyin Önder, Hüseyin Yeşil ve Volkan Gürcan seçilirken, TMMOB Yüksek Onur Kurulu adaylığına Musa Çeçen, TMMOB Denetleme Kurulu adaylığına da Macit Mutaf seçildi.

 

TMMOB Genel Kurulu için 100 delegenin belirlenmesine yönelik seçimlerde ise 43 oy geçersiz sayılırken, 759 geçerli oy kullanıldı. TMMOB asıl delegeleri seçiminde 420 oyla beyaz liste kazanırken, turuncu liste 339 oy aldı. 28.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR