Temiz Enerji Evi Projesinin İlk Adımları Atıldı

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep güneş enerjisi eğitim ve uygulama parkı ortaklık protokolünü imzalandı.

 

Gaziantep Üniversitesi Senato Toplantı Salonu nda imzalanana protokol Gaziantep üniversitesi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Ticaret Odası arasında arasında yapıldı. Protokole; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim imza attı.

 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Temiz Enerji Evi" projesinin ilk adımlarını attıklarını belirterek, Gaziantep te ortak akıl diye söylenen platformun önemli bir ayağını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Coşkun, üniversitenin, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası işbirliğiyle temiz enerji evini Gaziantep e kazandırmayı düşündüklerini kaydetti. Bu iki açıdan çok önemli olduğunu söyleyen Coşkun "İşbirliği açısından ve çağımızın geldiği bu noktada, kullanılan enerji kaynaklarının, üstelik yenilebilir dediğimiz temiz enerji kaynaklarının kullanılması konusunda insanlarımızın bilinçlendirilmesi açısın." dedi. Bölgede, neredeyse 300 gün gibi bir süre güneşten istifade edilebileceği gibi aynı zamanda rüzgar ve diğer enerji kaynaklarından faydalanabileceğini ifade eden Coşkun, projeyi Gaziantep e kazandırmayı ve arkasından Gaziantep te enerji alanında yeni ufuklar açmayı temel görev olarak kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise şu anda kullanılan enerjinin insanlığın sağlığını tehdit eder nitelikte olduğunu söyledi. Aslan, "Temiz, yenilebilir enerji anlamında çağımızın bir gidişi var. Bu gidişi yakalamak ve insanları bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu düşündük. Bu bağlamda Büyükşehir belediyemizin tesis ettiği yerde, üniversitemizin bilgi ve birikimini koyabileceği, bizim de hem finansman hem de bilgi birikim anlamında destekleyeceğimiz bir projedir." sözlerini kaydetti.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, projenin özel sektör, üniversite ve kamu sektörünün Gaziantep te ne kadar güzel işler başarabileceğinin somut bir göstergesi olacağını vurguladı. Evrim, teknolojinin, mimarinin ve ortak aklın birleşmesiyle gelecek nesillere bir kültür devretmenin en güzel örneğini yakın zamanda gerçekleştireceklerni belirtti. (Cihan Haber Ajansı) 10 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR