İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş resmi temaslarını tamamlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel uğurladı.

 

İstanbul dan ayrılmadan önce Almanya nın İstanbul Başkonsolosluğu nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Klasik Mizik Konseri ne katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başkan Topbaş la bir süre sohbet etti. 

 

Merkel, İstanbul gibi birçok Avrupa ülkesinden büyük olan bir kentte Belediye Başkanlığı gibi zor bir görevi ifa eden Başkan Topbaş’a "Adete bir bölge başbakanı gibisiniz." diyerek İstanbul’un önemine ve büyüklüğüne vurgu yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise “Ben sembol bir isimim, bu bir ekip işi, sorunları çözmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Almanya nın İstanbul Başkonsolosluğu ndaki konserin ardından resmi temaslarını tamamlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte geldiği Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından karşılandı.

 

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel e özel uçağına kadar eşlik eden Başkan Topbaş, iyi dileklerle Alman Başbakanı uğurladı. www.ibb.gov.tr / haberler / gündem / 01 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR