Seyyar Enerji Paneli

Güneş enerjisi ile elektrik üretiminde birçok yeniliğe adım atmış olan Pam Solar Güneş Enerjisi Sistemleri ev, iş yeri elektriklerinin karşılanmasının yanı sıra çalışan bahçe, sokak ve cadde aydınlatma sistemleri ile de hizmete devam ediyor.

 

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Pam Solar Güneş Enerjisi Sistemleri son olarak bir çiftçi tarafından traktör römorkuna yaptırılarak hem tarlada hem de evde kullanılmaya başlandı.

 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından güneş enerjisinin en verimli bir şekilde kullanılması için güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştüren Pam Solar Güneş Enerjisi Sistemleri her geçen gün hizmet ağını genişletiyor.

 

Denizli Pamukkale Üniversitesi nin düzenlediği 5. Uluslararası Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisinde açtığı stand ile yurt içi ve yurt dışından gelen misafirleri bilgilendiren Pam Solar Güneş Sistemleri Sahibi Yılmaz Kaplan ilgiden memnun olduklarını belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Güneş Enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülerek kullanılmasının ekonomiye büyük katkı sağladığını belirten Kaplan; “Bizler müşterilerimize kaliteli hizmeti sunmak için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Ülkemiz ekonomisine de büyük katkı sağlayan bu çalışmalarımız her geçen gün artmaktadır. Örneğin Pamukkale Üniversitesi ndeki Temiz Enerji Evi tüm elektrik ihtiyacını güneşten temin ediyor. 5 KW enerji üreten solar sistemin yarısı çatıya yarısı da tracer sistemi üzerine kurulu. Tracer sistemi sayesinde güneş 90 derecelik açı ile izlenebiliyor ve maksimum verim elde ediliyor.

 

Bunun yanı sıra daha önce elektriksiz yaşayan ve çiftlik sahibi iki ailemiz şimdi elektriği son teknoloji ile elde ediyor. Çiftlik evinde A sınıfı bir buzdolabı, 37 ekran bir televizyon, 5 adet enerji tasarruflu lamba kullanılıyor. Ayrıca bunların haricinde 3 adet 8 wattlık led projektörler ile bahçesini ve hayvan damını aydınlatıyor. Güneş enerjisinden dörtlü ve sekizli olarak led aydınlatma projektör üretimi yapıyoruz. Projektörlerimiz aydınlatılacak yere göre tasarım anında ışık yönünün açısı dolayısıyla aydınlatma alanı ayarlanmakta olup dış mekan aydınlatmasında kullanılmak için tasarlanmıştır.

başlıca kullanım yerleri ise yol aydınlatmaları, bağ, bahçe, tarla, çiftlik aydınlatması, bina çevresi aydınlatması, fabrika çevresi ve içi aydınlatması gibi düşünülebilinir" dedi.

 

ROMÖRKE PANEL KONULDU

Projelerinin arasında su çıkartma projesi de bulunduğunu belirten Kaplan "Su Çıkartma Projeleri, günümüzün sorunu "küresel ısınma" nedeni ile daha çok önem kazanmıştır. Kuyularından su çıkarmada önemli bir sorun yaşayan çiftçilerimiz, fotoelektrik güneş enerjisi (FGE) ile su çıkartılabildiğini canlı olarak görünce güneşe olan bakışlarının değiştiğini ifade ediyorlar. Çiftçilerimizin yanında bahçe tarımı yapan kişiler de güneş enerjisini solar sistemlerle aktif olarak kullanmak için can attıklarını ifade ediyorlar. Bilindiği üzere küresel ısınmadan dolayı su kaynaklarının bazılarının kuruması, var olanların debilerinin azalması, çiftçilerimize tarımsal sulamada ve şehirlerimizde de belediyelerimize su bulmalarında zorluk çıkarmaktadır. Su projelerinde fotoelektrik güneş enerjisi ile tarımsal sulamadan yararlanma başlamıştır. Tarların yanındaki su kanallarından, dere ve çaylardan tarlalara su çekimi güneş enerjisi ile yapılmaktadır. Bununla birlikte mevcut dalgıç pompanızı değiştirmeden veya fizibilite yapıldıktan sonra daha verimli olanı ile değiştirerek yalnızca fotoelektrik güneş enerjisi ile üretilen elektrik ile su çıkartabilirsiniz. Ülkemizde 10 ile 140 metreye arasında güneş enerjisinden su çıkartma uygulamaları yapılmaya başlanmıştır. Fotoelektrik güneş enerjisinin taşınabilir olması, istenilen her yere kolayca naklinin ve kurulumunun yapılabilmesi ve her nerede olursa olsun tek fiyat olması önde gelen avantajlarıdır. Bir çiftçimiz bu panelleri traktörünün arkasına yaptırdı ve hem evinde hem tarlasında rahatça elektrik enerjisini kullanabiliyor" dedi. www.e-haberajansi.com / 08.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR