Teknoloji harikası otomobil, hem ultra-aerodinamik hem de elektrikli …

Günümüzde trend haline gelen elektrikli ve çevreci otomobillerin yeni üyesi Aptera 2e nin California da deneme sürüşü yapıldı.

 

Yakıt ekonomisi kaygısıyla kuşlardan esinlenilerek dizayn edilen Aptera 2e, bu ilginç tasarımın karşılığını 0,15 lik rüzgar direnç ile almış. Otomobil, 680 kilogram ağırlığı ve tam elektrikli Lityum iyon nano-fosfat motoru sayesinde de tek şarjda 160 kilometre yol yapabiliyor.

 

Tamamen geri dönüşümlü malzemeden üretilen 2 kişilik olarak tasarlanan bu otomobil, çevreyi korumak konusunda oldukça iddialı.

 

Benzersiz üç tekerlek tasarımı, kanat formunda yukarı doğru açılan kapıları ve sıra dışı dış formu sayesinde otomobilin oldukça ilgi çekeceğe benzer.

 

Aptera 2e nin sahip olduğu diğer özellikler ise saymakla bitmiyor. Araçta, kullanılan enerjiyi ölçmenize yardımcı olacak verimlilik metre, acil durum lastik şişirme, akıllı anahtar sistemi, iPhone bağlantısı, tavanında kullanılan paneller sayesinde güneş enerjisi destekli klimalar, geri görüş sistemi ve dikiz kameraları mevcut.

 

Küçük boyutlarına rağmen oldukça güvenli olduğu belirtilen Aptera 2e, herhangi bir kaza anında yolcuların hayatlarını koruyabilmek amacıyla yan darbe kirişleri ile destekli süper güçlü kompositten üretilmiş.

Bu ultra-aerodinamik ve süper çevreci otomobilin önümüzdeki 1 yıl içinde üretilmesi tahmin edilirken, 25 bin ila 45 bin dolar fiyat aralığında satışa sunulacağı bekleniyor. www.zaman.com.tr / gündem / 15.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR