Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın büyük bir delegasyonla gerçekleştirmekte olduğu Yunanistan iş ziyaretinin yapıldığı şu günlerde Atina nın yenilenebilir enerji konusunda önde gelen firmalarından Alpha Omega Ecological Solutions Ltd. ile Ankara nın Irresco Gayrımenkul Mühendislik Yönetim Yatırım ve Danışmanlık Ltd. Şirketi arasında kapsamlı bir Joint Venture İşbirliği Sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

 

Irresco dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma ile Irresco, dünyanın en ileri teknolojilerine sahip Amerika Birleşik Devletleri nin en büyük  enerji  firmalarından olan F3 Energy Group Inc. - Miami (solar panel üretim teknolojisi), Urban Green Energy Inc. - New York (rüzgar türbini teknolojisi) ve HJ Solar Inc. - Los Angeles (tekli / çoklu panel üretimi teknolojisi) şirketlerinin Türkiye, Ortadoğu ,Türki Cumhuriyetleri ve Afrika distribütörlüğünü (temsilciliğini) münhasıran elde etmiş oldu.

 

Açıklamaya göre, ayrıca bu üç dev şirketin temsilciliğine, Türk enerji piyasasına ivme kazandıracak, yenilenebilir enerji projelerinin kredi ve finasman ihtiyacını uygun şartlarla karşılayan uluslararası bir konsorsiyum da dahil edildi.

 

Bu stratejik işbirliği anlaşmasının kapsamında yenilenebilir enerji teknolojisi ve ona bağlı olan yan dallardaki know how un Türkiye ye transferi, üretimi ve dağıtımının yanı sıra yatırımların gerçekleştirilmesini  kolaylaştıran  finansman modelleri de bulunuyor. Söz konusu anlaşmanın çok ihtiyaç duyulan en ileri teknoloji rüzgar türbini ve güneş enerjisi panel taleplerini de karşılayarak piyasayı rahatlatması bekleniyor.

 

Irresco Grubu Yönetim  Kurulu  üyesi Işık Şahinoğlu, Irresco ile Alpha Omega CEO su Yanni Vamvakas ve COO su Dr.Dale Simpson tarafından imzalanan bu geniş çerçeveli işbirliğinin hayata geçirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu işbirliğinin sadece yenilenebilir enerji alanı ile sınırlı kalmayacağını ve ileride diğer alanlara da kaydırılabileceğini düşündüklerini ifade etti. www.iha.com.tr / haber / 14 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR