Üniversite Öğrencileri UYEK Adlı Tasarımlarını Halka Tanıttı

Uşak Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Kulübü öğrencileri tarafından tasarlanan Uyek adındaki güneş enerjisi ile çalışan araba düzenlenen bir etkinlikle halka tanıtıldı.

 

Uşak Valiliği önünde Uyek i tasarlayan öğrenciler tarafından düzenlenen etkinlikle vatandaşlar güneş enerjisi ile çalışan arabayı hayranlıkla izledi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikle öğrenciler vatandaşların araba ile ilgili sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz hafta TÜBİTAK ın natif enerjili araçların kullanımını teşvik amacıyla İzmir Yarış Pisti nde düzenlenen Formula- G 2010 a katılan öğrenciler gelecek yıl projeyi biraz daha geliştirip uluslar arası yarışlara katılmayı hedefliyor.

 

Yaklaşık üç haftada kentteki sanayi sitesinde bulunan bir atölyede imal edilen güneş enerjisi ile çalışan Uyek 4 saatlik bir şarj ile saatte 80 kilometre hızla iki saat yol gidebiliyor. Üniversite öğrencileri 17 bin TL ye mal olan edilen ve TÜPRAG Metal Madencilik in sponsor olduğu projeyi geliştirmek istiyor.

 

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nden Akademik Danışman Yrd. Doç. Dr. Muhsin İder in yönetiminde; Özge Bıyıkbeyoğlu, Esin Gökçe Durdu, Volkan Taşdemir, İlhan İlsiz, Cenk Kavcı, Hasan Serdar ve Yağmurcan Kaplan ın hazırladığı Uyek Valilik önündeki etkinlik boyunca ilgi odağı oldu. Güneş enerjisi ile çalışan ilginç tasarımlı arabayı merak eden her yaştan vatandaş, öğrencilerin hazırladığı projeyi hayranlıkla izledi. www.medya73.com / 15.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR