GE Uluslararası Geniş Elektrik Sistemleri Konseyi’nde (UGESK) akıllı şebeke tartışmasını başlatmaya hazırlanıyor.

 

Bugünkü teknoloji güvenilir, sürdürülebilir ve daha verimli enerji ağları kurmak amacıyla kullanılabilir. GE Enerji’nin Dijital Enerji Teknik Strateji& Politika Geliştirme Direktörü John McDonald, bu yıl Paris’te gerçekleşecek UGESK etkinliği sırasında gerçekleşecek bir GE atölyesinde delegelere bu mesajı verecek.

 

AB’nin iklim değişikliğiyle mücadele ve 2020’ye dek yenilenebilir enerjiyi teşvik etmek için koyduğu yüksek çitalar, enerji endüstrisini önümüzdeki 10 yıl içinde zorlu bir dönem geçirmesine neden olacak.

 

2008’de Avrupa Parlamentosu ve Konsey, Avrupa’yı bir düşük karbon ekonomisine dönüştürmek ve enerji güvenliğini artırmak için bir paket üzerinde anlaşmaya vardılar. Teklife göre - ki 20/20/20 olarak da geçiyor - 2020’ye dek Avrupa, sera gazı emilimini % 20 kesmek, enerjisinin %20’sini yenilenebilirden sağlamak ve enerji verimliliğini %  20 artırmak durumunda.

 

McDonald’ın belirttiği üzere, “GE halihazırda enerjinin üretimi, dağıtımı ve kullanımı için daha verimli yollar bulma konusunda çözümler üreterek altı kıtadaki karbon alanını azaltmakta. GE’nin akıllı şebeke tirecektir.”

 

Teknoloji öncüleriçözümleri kamu hizmetlerinin, hükümetlerin, işletmelerin ve tüketicilerin enerjiyle etkileşimini değiş, akademisyenler, enerji endüstrisindeki iş liderleri, GE’nin 24 Ağustos’ta Concorde Lafayette Hotel’de gerçekleştireceği davetinde sorunları tartışma fırsatı bulacak. Atölye çalışması, 23-27 Ağustos tarihlerinde Paris’te Palais des Congres’de gerçekleşecek UGESK etkinliği ile aynı döneme denk geliyor. UGESK, Fransa’da 1921’de kurulan uluslar arası, kar amacı gütmeyen, bir sivil toplum örgütü.

 

Etkinlikte 80 üzeri ülkeden katılımcı, yüksek voltajlı ağların elektrik üretimi ve iletimi konularında tartışarak teknik bilgi alışverişinde bulunacak. McDonald’a göre, “GE karbon üretiminin azaltılmasına yardımcı olurken, enerji kapasitesi ve güvenirliği artırmaya söz vermiştir. Bu etkinlikte örneklerini gösterdiğimiz pek çok Çözümün konuşlandırılması çoktan yapıldı ve şimdiden hepsi yenilenebilir enerji üretimi ve şebeke verimi konusunda endüstri standartlarını yakalayarak bir fark yaratmakta.”

 

McDonald, UGESK’in ABD Milli Komitesi Teknik Aktiviteler Yardımcı Başkanı ve elektrik hizmetleri iletimi ve dağıtım endüstrisinde 36 yıllık bir deneyime sahip. Purdue Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisliği lisans ve Güç Mühendisliği yüksek lisans derecelerine sahip McDonald, Purdue Üniversitesi’nin 2009 Seçkin Elektrik ve Bilgisayar Mühendisi Ödülü’nü almış bulunuyor.

 

ABD Enerji Bakanlığı Akıllı Şebeke Elektrik Danışma Komitesi ve NEMA’nın Akıllı Şebeke Konseyi üyesi olan McDonald, aynı zamanda Akıllı Şebeke İşlerlik Paneli Yönetim Kurulu Başkanı olarak enerji konusundaki sorunlar için olası çözümler üretmek konusunda kararlı.

 

Katılımcılar akıllı şebeke iyileştirilmesinin nasıl faydalar doğurabileceği konusunda bilgilendirilecekler. Olası faydalar arasında artırılmış enerji üretkenliği, enerji güvenliği, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilirlerin artan kullanımı, enerji verimliliğinin artırılması, düşük karbon eğilimi ve artan talebi karşılayabilmek var. (Basın Bülteni) 23 Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR