Eıf 2010 Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi

Global Enerji Derneği tarafından 21-22 Ekim 2010 tarihlerinde, EIF 2010 Uluslararası Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Kongresi Ankara Sheraton Otelinde düzenlenecek.

 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nın desteği ile düzenlenen kongrede ana tema yenilenebilir enerji olacak.

 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen uluslararası kongre ve sergisinde, bu yıl Avrupa Birliği Ülkeleri ve ABD firmaları ile Türkiye de bulunan lokal firmalar için şirket eşleştirme (match making) faaliyeti yapılacak.

 

Bunun yanı sıra Enerji ve İklim Değişikliği Vakfı tarafından İklim Değişikliği çalıştayı düzenlenecek.

 

Enerji sektörü şirket temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticilerini, akademisyenleri ve düzenleyici kuruluşları bir araya getirmeyi amaçlayan kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Haşim Bin Abdullah Yamani, Avrupa Konseyi Enerji Komiseri Günther Oettinger ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun un katılması bekleniyor. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın da katılması bekleniyor.

 

Bu arada; TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından da 4. Madencilik ve Çevre Sempozyumu 2-3 Haziran 2011 tarihleri arasında İzmir de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek. Odadan yapılan açıklamaya göre, sempozyum, madencilik sektöründe karşılaşılan çevresel sorunların irdelenmesi, konu ile ilgili bilimsel ve teknik gelişmelerin tartışılması, olumlu örneklerin tanıtılmasını amaçlıyor.

AA / Ankara / 27 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR