CHP’li Meclis Üyesi Güngör Kaya’dan Örnek Proje

CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Makine Mühendisi Güngör Kaya, Buca Belediyesi nin Sorumluluk Alanında Olan Parkların ve Yeşil Alanların Aydınlatmasın Güneş Piliyle Yapılmasına Yönelik Bir Proje Hazırladı.

 

Aydınlatma Giderleri Belediyeler İçin Büyük Yük Oluşturuyor

Kaya, yaptığı açıklamasında belediyelerin gider bütçelerinde enerji harcamalarının önemli bir paya sahip olduğunu ifade ederek, belediyelerin sorumluk alanlarında bulunan park ve bahçelerin aydınlatılması için gece boyunca elektirik enerjisi harcandığını bununda belediyelere büyük bir yük oluşturduğunu ifade etti.

 

Kaya, bu durumun hem belediyelerin bütçesinde büyük bir ödeme sıkıntısı yarattığını hem de enerji alanında yaşanan sıkıntıları artırdığını belirterek bu soruna en kısa sürede bir çözüm bulunması gerekliliği ortaya çıkmıştır. dedi .

 

Buca daki Park ve Bahçelere Güneş Pili Takılması Hem Maddi Hem de Enerji Tasarrufu Sağlayacaktır.

 

Buca Belediyesi nin sorumluluk sınırları içerisinde ikiyüz elliye yakın park ve bahçe bulunduğunu bunun yanısıra aydınlatılması gereken bazı alanlarında olduğunu ifade eden CHP li Buca Belediye Meclis Üyesi Güngör Kaya, Buca Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bu park ve bahçeler ile aydınlatılması gereken alanlara gün boyu enerji depolayan güneş pilleri takılması durumunda hem enerjiden tasaaruf edileceğini hem de enerji tüketim bedeli ödenmeyeceğinden bu durumun bütçede büyük bir rahatlama yaratacağını ifade etti.

 

Yenilenebilir Enerji Şart

Bu sistemin asıl amacının Bucaınn geleceği için yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak olduğunu belirten Makine Mühendisi Güngör Kaya, en temiz, yenilenebilir ve tükenmeyen enerji kaynağının güneş olduğunu hatırlatarak, güneş enerjisinden mutlaka yararlanmak gerektiğini ve yenilenebilir enerji olan güneş enerjisinin kullanımın artırılması durumunda hem cevremize hem ilçemize hem de geleceğimize büyük yatırım yapmış olacağız. dedi.

 

Güneş Pilleri 12 Yıl Hiç Kesintisiz Hizmet Verebilir

Bu sistemin kurulması durumda Güneş Pillerinin 12 yıl hiç kesintisiz hizmet verebileceğini ifade eden Kaya, Buca İlçesinde hemen hemen tüm parkların büyüklükleri birbirine yakın durumdadır.

 

Her bir bir park için 5 adet 6 metrelik aydınlatma direği, 5 adet 65 Wp gücünde Güneş Pili, 5 adet 75 Ah lik jel akü, 5 adet şarj regülatörü, 5 adet de 15 Watt 1400 Lümen değerine sahip Led li armatür kullanılması durumunda aydınlatma sağlanabilecektir. Bu malzemelere harcanacak parayla yıllık aydınlatma için harcanacak para kıyaslanacak olduğunda büyük bir tasarruf yapılmış olacaktır.

 

Bu sistemde kullanılan akü tam şarj olması durumda 3 gece boyunca ışık verebilme kapasitesine sahip olduğunu belirten Kaya, sistemde kullanılan Güneş pillerinin 12 yıl tam verimlilikle çalıştığını ve sistemin elektrik şebekesinden bağımsız çalıştığından büyük bir elektirik tasarrufu sağladığı belirterek konuyu Buca Meclisine gündemine getireceğini açıkladı. www.haberler.com / 02 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR