Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. şirket binasının elektriğini kurulan panellerden elde edilecek enerji ile karşılayacak.

 

YABANCI YATIRIMCILARDAN İHALEYE BÜYÜK İLGİ

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, yönetim binasının elektriğini güneş enerjisinden karşılama düşüncesinde olduklarını ve bu doğrultuda bir ihale gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız ihaleye yerli ve yabancı çok sayıda firma katıldı. Özellikle yabancı yatırımcılar bu ihaleye büyük ilgi gösterdiler. Bir çoğu, bu işi referans olarak göstermek için katıldı ve büyük bir rekabet yaşandı” dedi.

 

75 PANELDEN 15 KİLOVAT ELEKTRİK ENERJİSİ ELDE EDİLECEK

İhaleyi alan şirket tarafından çalışmaların başlatıldığını ve yönetim binasının çatısında kurulumun başladığını söyleyen Şadi Büyükkeçeci, “Bu çalışma iç tüketim için deneme amaçlı olacak. Çatıda 75 panel bulunacak ve 15 kilovat elektrik üretilecek. Elde edilecek elektrik, bina içinde bulunan ana panoya aktarılacak” diye konuştu.

 

Çalışmanın maliyetinin 90 bin TL olduğunu açıklayan Şadi Büyükkeçeci, projenin kendisini 5 yılda amorti edeceğini bildirdi. www.gunesdergisi.com / 01 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR