Çevre Derneğinde Kısır Partisi

Mersin de organik ürün tüketim bilincinin arttırılmasının yanında doğayla uyumlu bir yaşamın sağlanabilmesi noktasında çalışmalar yürüten Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği nde (EKOLOG) 100. üye onuruna Kısır Partisi düzenlendi.

 

Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından hayata geçirilen; Ekolog33 adlı proje kapsamında yaklaşık 1.5 yıl önce ekolojik girişimcilik eğitimi alan toplam 16 üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu 19 çevreci tarafından kurulan derneğin, bugün 100 üyeye ulaştığı bildirildi. Derneğin 100. üyesi ise bir dönem Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müdürlüğü görevini de üstlenen Çevre Mühendisi Cenk Cenkçimenoğlu oldu. Cenkçimenoğlu için düzenlenen Kısır Partisi neyse yoğun ilgi gösterildi. Dernek üyelerinin tamamen organik ürünlerle hazırlamış olduğu kısır katılımcılara sunulurken, partide objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

 

EKOLOG Yönetim Kurulu Başkanı Alper Girgeç, dernek olarak Mersin ve sonrasında da Türkiye genelinde organik ürün tüketim bilicinin arttırılması, yenilenebilir enerji konusuna dikkat çekilmesi ve doğayla uyumlu bir yaşamın sürdürülebilmesi noktasında çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Yaklaşık 1.5 yıldan bu yana gerek yerel, gerekse de ulusal düzeyde çevreyle ilgili olarak bir dizi girişimlerde bulunduklarını anlatan Girgeç, derneğe katılan her bir üyenin güçlerine güç kattığını söyledi.

 

100. üyenin kendileri açısından farklı bir önemi olduğunu kaydeden Alper Girgeç, söz konusu üyenin de bir çevre mühendisi olmasının bu önemi daha da arttırdığının altını çizdi. Mersin de çevreyle ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çeken EKOLOG a üye olmanın haklı mutluluğunu yaşadığını kaydeden Cenk Cenkçimenoğlu da bilgi birikimi ve tecrübelerini dernek üyeleriyle paylaşarak, birlikte ortak projeler geliştirebilme noktasında çaba sarf edeceğini ifade etti. www.dikkathaber.com / 01.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR