KATAR DAN AKILALMAZ FUTBOL STADLARI!..

 

2022 de Dünya Kupası na ev sahipliği yapacak olan Katar, şimdiden kolları sıvadı.

 

Katar, 2022 yılında yapılacak Dünya Kupası için kesenin ağzını açmış durumda. Dünyada eşi benzeri olmayan 5 yeni stad inşa edecek olan Katar, bunun için su gibi para harcayacak. Bu stadların gerek görünüm gerekse de donanım olarak yer yüzünün en güzel stad olacağın belirten Katar yetkilileri, şimdiden bu konuda hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini duyurdular.

 

Katar, 2022 için hazırladığı stadyumlar son derece teknolojik bir alt yapıda planlanıyor. Stadlar için kullanılacak son alt yapı sistemleri, yazılım sistemleri, tasarımlar, mimariler oldukça FİFA yetkililerini daha seçimler olmadan büyüledi. Katar oldukça sıcak bir ülke bunun için stadyumlar hem tüm enerjisini güneş enerji sistemleri ile üretecek hemde bu enerjiden stadyumların içerisine özel klima sistemleri yerleştirilerek normal hava ortamı yaşatılması planlanıyor.

 

SONY KATAR IN KAPISIN ÇALACAK

Sony, 2022 de Dünya Kupası nı her ülkenin stadında holografik olarak oynatmayı hedefliyordu. Bunun için 2022 Dünya Kupası nın Japonya ya verilmesi için yoğun kulis faliyeti yürütt. Ancak 2022 Dünya Kupası, Katar a verildi ve Sony nin Japonya hayali suya düştü. Fakat Sony nin yine de Katar Dünya Kupası nda bu sistemi kurabileceği bekleniyor. Şuan için bu sistem dünya üzerinde yok ve duyan herkese bir hayal gibi geliyor. Sony ise yapabileceği konusunda oldukça iddialı ve bu konuda bir fırsat verilmesini istiyor.

www.habervitrini.com / 09.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR