Borusan Bandırma RES i köylülere tanıttı

Yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik vererek Türkiye elektrik pazarının liderleri arasına girmeyi hedefleyen Borusan EnBW Enerji, Bandırma nın 10 kilometre doğusundaki Rüzgâr Enerjisi Santrali yatırımını ve rüzgâr enerjisinin özelliklerini çevre köylerde yaşayanlara tanıttı.

 

Borusan EnBW Enerji nin 110 milyon dolar yatırımla kurduğu ve 20 adet 3 MW rüzgâr türbininin bulunduğu tesisleri ziyaret eden yöre sakinlerine üç saat süren kapsamlı bir sunum yapıldı. Borusan EnBW Enerji Rüzgar İşletmeleri Sorumlusu Şevki Tandoğan ve ekibinin yaptığı sunumda, rüzgâr santralinin toprağa, suya, havaya veya insan sağlığına zararı olmadığı ve kanser hastalığına yol açmadığı anlatıldı. Tesisin kansere yol açtığı yolundaki yanlış söylentilerden rahatsız olan ziyaretçiler, bilgilendirme toplantısından rahat ve memnun ayrıldılar.

 

60 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olan Borusan EnBW Enerji Bandırma santrali enerji üretiminde Türkiye nin dışa bağımlılığının azaltılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından önem taşıyor. www.sabah.com.tr / ekonomi / 09 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR