2011 yılı cep yakacak

Almanya da 2011 yılında yürürlüğe girecek bir dizi yenilikler, vatandaşların cebini yakacak. Özellikle Alman Hükümeti nin borçları azaltmak için uyguladığı tasarruf politikası çerçevesinde elektrik ve uçak biletleri pahalanacak, sağlık ve işsizlik sigorta primleri de artacak.

 

Almanya da yaşayanlar, yeni yıla zamlı fiyatlarla girecek. Sıkı bir tasarruf politikasıyla devlet borçlarını dizginlemek isteyen Alman Hükümeti, bir yandan harcamaları kısmak için tedbirler alırken, öte yandan da bütçeye ek kaynak yaratmak için bazı gelir kalemlerine zam yapacak.

 

Vatandaşların sırtındaki mali külfeti artıracak önlemlerin başında, elektrik ve uçak biletlerine yapılacak zam gelirken, sigortaya tabi çalışanlardan kesilen sağlık sigortası ile işsizlik sigortası primlerinde de artış yapılacak.

 

ENERJİ GİDERLERİ

Önümüzdeki yıldan itibaren, Yenilenebilir Enerji Kanunu uyarınca, elektrik fiyatı artacak. Buna göre, elektriğin kilovat saati 2,047 Euro dan 3,53 Euro ya yükselecek. Bu şekilde elde edilecek kaynakla, güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji üretimi teşvik edilecek. Ancak bir çok enerji şirketi elektrik fiyatlarını düşürdüğü için, 1 Ocak tan itibaren öngörülen yüzde 14,4 lük zammın çok fazla cebe yansımaması bekleniyor. www.hurriyet.de / 14.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR