Avustralya Konsolosluğu, Lise Pansiyonuna Güneş Enerjisi Sistemi Kurdu

 

Avustralya nın Çanakkale Konsolosluğu tarafından, bir lisenin pansiyonuna güneş enerji sistemi kuruldu.

 

Avustralya nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin eğitimleri için gerekli koşulları sağlamanın önemli olduğunu, bu koşulların sağlandığını gördüğünü söyledi.

 

Avustralya Hükümeti nin Avustralya Konsolosluğu olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur duyduğunu belirten McDonald, Bu projenin, aynı zamanda iki ülke ilişkileri adına sağlam çakılmış bir çivi daha olduğunu düşünüyorum dedi.

 

McDonald, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin ve dostluğun, tarihi gerçeklerden gelen bazı temeller üzerine oturduğunu, emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, Buradan alacağımız mesaj şu olmalıdır; çocuklarımız için barış, her daim gelecekteki eğitim unsurumuz ve öğretimiz olmalıdır, barış olmalıdır diye konuştu.

 

Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise okullardaki eğitim, öğretim ve öğrencilerin başarısının yükseltilmesi konusunda valiliğin koordinatörlüğünde, tüm kurumların el birliği içinde çalışmalarını hızlı şekilde yürüttüğünü bildirdi.

 

Çanakkale de, 2006 yılından beri hizmet veren Avustralya Konsolosluğu nun, okullarda, kamu, kurum ve kuruluşlarında bir takım sosyal sorumluluk projeleri yaptığını anlatan Altunkaya, Avustralya hükümetine teşekkür etti.

 

Altunkaya, Projeyle, öğrencilerimizin daha medeni ortamda yaşamaları sağlanacak. Bu, çocuklarımızın eğitim başarısını da yükseltecek. Sadece sosyal sorumluluk projelerini değil, aynı zamanda 2006 yılından bu yana 24-25 Nisan tarihlerindeki anma törenlerini de, Avustralya Hükümeti ile Türkiye Hükümeti beraber yapmaktadır dedi.

 

Konuşmaların ardından, Altunkaya, McDonald a plaket verdi.

Daha sonra vali yardımcıları Altunkaya ile Ali Partal, Konsolos McDonald ile üzerinde Türk ve Avustralya bayraklarının bulunduğu pastayı kesti.

 

Avustralya nın Çanakkale Konsolosluğu nun 2010-2011 programı içerisinde yer alan proje için 13 bin 500 TL harcadığı bildirildi. Geçen yıl 5 proje gerçekleştiren konsolosluk, bu yıl da ayı rakama yakın sayıdaki projeyi, temmuz ayına kadar hayata geçirmeyi planlıyor. Çanakkale (Anadolu Ajansı) 22 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR