Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau, cari açıkla ilgili endişelerin yersiz olduğunu belirterek, "Sorun olmaz" mesajını verdi Ticarette eksen kayması tartışmalarına da değinen Ulrich Zachau, "Krizde eksenini kaydıran Türkiye akıllılık etti" diye konuştu.

 

Dünya Bankası Direktöründen Yürkiyeye Övgü

Krizin vurduğu Amerika ve Avrupa ülkelerinin kısa vadede toparlanamayacağını dile getiren Zachau, "Bu da Türkiye nin ihracatı için uzun süreli bir risk oluşturuyor. Türkiye nin bu sürede yapması gereken yeni pazarlar bulmak ve işbirliği kurmak. Bu konuda başarılı" dedi.

 

* Ulrich Zachau, Türkiye nin kendi krizini 2001 de atlattığını, o dönemde özellikle finans alanında yapılan reformların Türkiye nin küresel krizden hızlı bir şekilde çıkmasını sağladığını vurguladı. Zachau, "Türkiye, krizden en hızlı kurtulan ülkelerden biri oldu" dedi.

 

* Enerji dağıtımı, yenilenebilir enerji kaynakları, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarındaki kamu ve özel sektör yatırımlarını desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Zachau, "Türkiye de küçük ve orta ölçekli şirketleri de destekleyeceğiz" diye konuştu.

www.sabah.com.tr / ekonomi

09 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR