Siemens in Yenilebilir Enerji Çözümleri

Siemens; 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ndaki Standında Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik Üzerine Geliştirdiği Çözümlerini Katılımcılarla Paylaştı.

 

Dünya genelinde; kaynakların azalması, çevre ve hava kirliliğinin yanı sıra, şehirleşme ve ulaşım olanaklarının gelişiminin enerji ihtiyacının giderek artması gibi önemli karşı karşıyayız. Bugün dünya petrol kaynaklarının yüzde 70 i yalnızca bir kaç ülkenin topraklarında bulunuyor. Soluduğumuz hava, son 350 bin yılın en yüksek karbondioksit oranına sahip. Dünyanın enerji ihtiyacı 25 yıl içinde yüzde 40 artacak. Hava trafiği de 2030 yılında bugüne oranla yüzde 60 dan fazla büyümüş olacak. Bütün bunlar ve daha birçok neden, hiç kuşkusuz yaşamın sürdürülebilirliği ve kalitesini doğrudan etkileyerek aslında hepimizin geleceğini şekillendiriyor.

 

Endüstri alanında sunduğu tüm ürün ve çözümleri, endüstri yaşam döngülerini otomatize etmek ve çevreyi koruyan çözümler geliştirmek şeklinde özetlenebilecek temelde iki hedef çerçevesinde geliştiren Siemens, 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ndaki standında enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik üzerine geliştirdiği çözümleri katılımcılarla paylaştı.

 

Hibrid araçlar, yeşil hastaneler

Siemens in enerji verimliliğinin artırılması ve çevreye verilen zararın azaltılması konusuna odaklanan portföyü, sadece küresel iklim değişikliği politikalarına uyum için değil, aynı zamanda ülkenin birincil enerji kaynaklarında yüzde 75 e ulaşan dışa bağımlılığının azaltılması, istihdam katkısı, hava kirliliğine bağlı sağlık problemlerinin azalması gibi çok yönlü faydayı aynı çatı altında topluyor.

 

Siemens, 100 Watt dan 100 MegaWatt a kadar geniş bir yelpazede ürün, sistem, çözüm ve servis hizmeti sunduğu sürücü teknolojileriyle, verimi artırırken, hibrid ve elektrikli çözümleriyle ulaşım araçlarında da enerji verimliliği sağlıyor. Siemens akıllı şebekeler ve yenilenebilir çözümleriyle enerji üretiminde ve dağıtımında temiz ve yüksek verimli çözümler sunuyor. Bina teknolojileriyle, havalandırmadan aydınlatmaya ve güvenliğe, birbiriyle uyum içinde çalışan, binanın tüm elektrik ve elektronik altyapı çözümleri sayesinde ise binaların yaşam döngülerini optimize ederek, verimliliği artırıyor.

 

Siemens ulaşım sistemleri alanında ise artan ulaşım ihtiyacının en verimli ve çevreci şekilde karşılanabilmesi için çözümler üretirken, yeşil hastaneler konseptiyle sağlık sektöründe verimliliğin artırılması için çalışıyor. Haberler.Com

www.sondakika.com

13 Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR