Bor Belediyesi suda Telemetri Çözümü nü uyguluyor

Bor Belediyesi GSM operatörü Turkcell in Telemetri Çözümü ile suyu yüzde 100 kontrol altına aldı, 37 bin haneye temiz ve kesintisiz su ulaştırdı.

 

Turkcell in Telemetri Çözümü ile Bor Belediyesi ne ait 22 içme suyu şebekesi 8 aydır merkezi olarak izleniyor ve 37 bin hane halkına temiz ve kesintisiz su sağlanıyor. Turkcell in Telemetri Çözümü ile su kesintileri en aza indi.

 

Bor Belediyesi ne ait farklı lokasyonlarda 12 dalgıç pompa, 5 depo, 4 son klor ölçüm noktası ve gaz klorlama sisteminin bulunduğu 1 terfi istasyonundan oluşan 22 şebekenin her biri için veri hattı oluşturuldu. Turkcell tarafından kurulan sistemle veri hatları GPRS modemlerle bağlanarak uzaktan ölçüm, müdahale ve raporlama süreçlerinin merkezi olarak yapılması sağlandı. Böylece otomatik olarak klorlanan suyun kalitesi maksimize edildi ve arızalara anında müdahale edilerek su kesintileri en aza indirildi, elektrik tüketimi azaltıldı.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Turkcell Telemetri Çözümü ile depolara giren çıkan su miktarını görüyoruz, bu sayede 80 lere varan su kaybını önledik. Suyu yüzde 100 kontrol altında tutarak, vatandaşa sağlık ve kalite standartlarına uygun su sunmanın sevincini yaşıyoruz. Bor belediyesi örnek belediye olmaya devam edecek ve halkımıza bu tür süprizlerimiz devam edecek." dedi.

 

Turkcell, Niğde Kurumsal Müşteri Danışmanı Cihangir Ersan, "Telemetri Çözümleri ile su kaynaklarının bireysel su tasarrufu yöntemleriyle korumanın yanı sıra; yurdun ücra köşelerine hizmet veren kurum ve kuruluşlara vizyoner çözümler sunuyor. Bu teknoloji ile gerçekleştirilen ortak çalışmalarla yaşam standardını belirleyen, dolasıyla yaşamın her alanında hayat veren su kaynaklarının gelecek nesillere aktarılmasına yardımcı oluyor." dedi. (CİHAN)

www.haberler.gen.al

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR