Türk malı elektrikli otomobil için sipariş alınmaya başlandı …

Elektrikli araç atağına kalkan Fransız Renault, yıl sonunda Bursa’da üretimine başlayıp tüm dünyada satışa sunmaya hazırlandığı ilk elektrikli modeli Fluence’ye son halini vererek sipariş toplamaya başladı. Üretime hazır son şeklini alan elektrikli Fluence’nin önümüzdeki yıl satışlarının başlayacağı ülkelerde, isteyen müşteriler www.renault-ze.com internet sitesi üzerinden ön rezervasyon yaptırmaya başladı. Aracını seçmek ve lansmandan itibaren elektrikli araca öncelikli olarak sahip olmak için müşterinin kaydını yaptırması yeterli olacak.

 

Orta sınıftaki ilk model

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla geçtiğimiz yıl Franfurt fuarında konsept versiyonu tanıtılan elektrikli Fluence, 2011 yılında İsrail, Danimarka ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde satışa sunulacak. Üretime hazır nihai versiyonunu gün ışığına çıkan Fluence Z.E., C segmentinde seri olarak satışa sunulacak ilk elektrikli sedan olacak. Bu araç, hem ekonomik ve hem de çevreci, ferah ve prestijli bir model arayışında olan bireysel müşterilere veya filo müşterilerine dönük olarak tasarlandı. 

 

Elektrikli Kangoo sırada

Elektrikli Fluence’nin dışında Renault, geçtiğimiz Aralık ayında Kopenhag’daki BM Konferansı sırasında prototiplerini tanıttığı ticari modeli Kangoo Express’in elektrikli versiyonunun da nihai versiyonunu vitrine çıkardı. Araç elektrikli Fluence’nin ardından 2011 yılının ilk yarısında satışa sunulacak ve 160 km’lik menzil mesafesine sahip olacak. www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 16.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR