GENÇLİK MECLİSİ, VALİ, MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANINI AĞIRLADI

Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ı ağırladı.

 

Düzce belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda Düzce Kent Konseyi Başkanı Tolga İbrahimoğlu, kuruldukları mart ayından bu yana kadar yaptıkları çalışmaları aktardı. İbrahimoğlu, geleceğin yöneticileri değil bugünün ortakları olduklarını belirterek "Biz, fikir ve projeleri ile ses getirecek gençleriz. Her düşüncenin özgürce dile getirildiği ve tartışıldığı bir aileyiz. Düzce nin aydınlık yarınlarıyız. Geleceğin yöneticisi değil bugünün de ortaklarıyız" dedi.

 

İbrahimoğlu nun konuşmalarının ardından toplantıya katılan Vali Şahin, Milletvekili Kaşıkoğlu ve Belediye Başkanı Bayram a gençler sorular sordular.

 

Bir gencin yapılan HES lerle ilgili olarak Bu kadar tahribata değer mi? diye sordu. Bunun üzerine Vali Vasip Şahin, "Gelişmek istiyoruz, büyümek istiyoruz bunun içinde bazı bedeller ödemek zorundayız. Ülkemizin yıllık 37 milyar kilovat saat enerji ihtiyacı var. Bu hızlı büyüyen ülkemizde 64 milyon kilovat saate çıkacak. Türkiye de her yıl 650 bin gencimiz için işgücü ortaya çıkıyor. Bunlara iş bulmamız lazım. Türkiye dünya liglerinde mücadele etmeye çalışıyor. Bunun için planlamalar yapılıyor. Bu günden 10 yıl sonrasının enerjisini planlamak zorundayız. Enerjisini üretemeyen işsizine iş bulamayan bir ülkede yaşamak kim ister. Tabi ki hiç birimiz istemeyiz. Dolayısıyla bunları bir bütün olarak düşünmemiz gerekiyor ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Sanayileşme gelişme bedelsiz olmuyor, mutlaka bir bedeli var. Bunun içinde dengeyi iyi kurmamız gerekiyor" dedi.

 

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ülkemizin petrol fakiri bir ülke olduğunu bu yüzdende enerjide dışa bağımlı olduğumuzu belirterek, "Biz kendi enerji kaynaklarımızı oluşturursak dışa bağımlılığımız azalır. Sanayide büyük istiyoruz ve büyüyoruz. Yılda ortalama yüzde 5 civarında bir büyüme gerçekleşiyor. Bu büyüme paralelinde dışa bağımlılığımız daha çok ya artarak Su akar Türkler bakar sözünün söyleyeceğiz. Ama biz Su akar Türkler bakar atasözünü söyletmeyeceğiz. Bir HES santrali kurmak için 30 u geçkin kurumdan olur alınıyor. Bunlar olur vermezse bunu kurmanız imkansız. Enerji için güneşi, suyu kullanacağız. HES lerle birlikte ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 20 sini karşılayacağız" diye konuştu. Toplantı soru cevap ile devam etti.

İHA - Düzce

22 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR