ICCI 2011 Öncesi Enerji Bakanlığı ve Derneklerin Gündemi Enerji ve Çevre

ICCI 2011’e bu yıl, 250 firma ve 10 bin sektör temsilcisinin katılması ve fuarda yapılacak ikili iş görüşmeleri sonucunda ise yaklaşık 1 milyar dolarlık bir iş hacminin gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Fuara Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun bir katılım talebi görülürken, bu ülkelerden 1000 kişilik hükümet ve bürokratlar düzeyinde ziyaretçi İstanbul’a geliyor.

 

Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre fuar ve konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık, 15-16-17 Haziran 2011 tarihlerinde 17. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nı (ICCI 2011) İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriyor.

 

Türkiye’yi bölge ülkeler arasında enerji merkezi haline gelmesini sağlayan ICCI 2011’e bu yıl 250 firma ve 10 bin sektör temsilcisinin katılması bekleniyor.

 

Enerji Bakanlığı ve STK’lar bir arada

Sektörel Fuarcılık, ICCI 2011 öncesinde düzenlediği basın toplantısına Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, Rüzgar Enerjisi Yatırımcıları İşadamları Derneği (RESYAD) Genel Sekreteri Metin Atamer, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Ateş Uğurel, Hidroelektrik Santralleri Sanayi İşadamları Derneği (HESİAD) Genel Sekreteri Dr. Atilla Akalın, Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) Başkanı Özkan Ağış, İklim Değişikliği ve Karbon Yönetimi Derneği’nden Derya Özet ve Elektrik Üreticileri Derneği’nden (EÜD) Obahan Obaoğlu katıldı.

 

Çimen: Ülkelerin refah düzeyi enerjiden

Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, dünyadaki sorunlara bakıldığında bu sorunların bir kısmında dolaylı olarak enerji sorunlarının yer aldığını belirtti. Buna karşın medeniyetlerin yakaladığı refah düzeyinin de enerjinin doğru kullanılmasından dolayı arttığına dikkat çekerek, “Günümüzde Türkiye artık dünyadaki enerji trendlerini yakından takip eden, bazı noktalarda da bu trendlerin önünde enerji politikaları üreten bir ülke konumuna gelmiştir. Enerji konusunu ele alırken artık çevre faktörünü de düşünmek, karbon ayak izini azaltan enerji üretimini, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da değerlendirilmesi önemli bir gündem maddesi haline gelmiş bulunmaktadır” dedi.

 

Selahattin Çimen ICCI 2011 Fuarı ve Konferansı’nın bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurumlarını ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek enerji sektöründe önemli bir beyin fırtınası imkanı sağladığını ve Türkiye’nin enerji politikalarını gelişme noktasında doğruların rekabet ettiği bir platform yarattığını sözlerine ekledi. Çimen şöyle devam etti:

 

“ICCI 2011 Türkiye’de ve ülkemizin bulunduğu bölgede çevre ülkeleri de içine alacak şekilde önemli bir ivme oluşturmaktadır. Türkiye’nin enerji sektör temsilcilerinin doğru akıl bulması açısından kaçırılmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum. ETBK olarak bu sebeplerle bizim için önemli bulduğumuz ICCI 2011’i destekliyoruz.

 

Hedef 1 milyar dolarlık hacim

Sektörel Fuarcılık Yönetimi Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, ICCI 2011 için özellikle Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun katılım için başvuru yapıldığını söyledi. Bulak, Suriye, İran ve Irak gibi ülkelerin yanında Hindistan, Romanya, Bulgaristan’ın da içinde bulunduğu toplam 10 ülkeden yaklaşık 1000 kişilik hükümet düzeyinde heyetlerin fuara katılacağını sözlerine ekledi.

 

ICCI 2011 süresince gerçekleşecek olan fuar ve ikili iş görüşmelerde ise yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmine ulaşılması bekleniyor.

 

Kaçırılmayacak konferanslar

ICCI 2011 boyunca ikili iş görüşmeleri ve ticari anlaşmalar yanında dünyada ve Türkiye’deki enerji sektörünün önemli konu başlıkları İstanbul Fuar Merkezi’nde bulunan altı salonda üç gün boyunca düzenlenecek 50 oturumda ele alınacak. Oturumlarda kamu düzeyindeki heyetlerden, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri yer alacak ve gündemdeki önemli konuları değerlendirecekler. Kaçırılmaması gereken bu oturumlarda enerji sektörünün önemli konu başlıklarında güncel bilgi edinme ve sunumlara ulaşma imkanı bulmak mümkün.

www.limitsizenerji.com

11.05.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR