GE: ‘’Güneş Enerjisi 5 Yıl İçinde Fosil Yakıtlarla Rekabet Edebilecek’’

General Electric’in Küresel Araştırma Bölümü Yöneticisi Mark M. Little, Bloomberg haber ajansı ile görüşmesinde güneş enerjisinin geleceği üzerine oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

 

Little yaptığı açıklamada güneş enerjisi teknolojilerindeki inovatif çözümler sayesinde 3 ila 5 yıl içinde güneş enerjisinin fosil yakıt ve nükleer enerji ile rekabet edebileceğini söyledi. Bu süre zarfında güneş enerjisinin kilovat-saat başına maliyetinin 15 dolar-sent’e inebileceğine inandığını sözlerine ekleyen Mark Little bu takdirde bir çok kişinin evinin çatısına güneş enerjisi sistemi yaptırmak isteyeceğini iddia etti.

 

Amerika Birleşik Devletler’inde kilovat-saat başına en ucuz elektrik satış fiyatı Wyoming eyaletinde 6.1 sent iken, en pahalı olarak da Connecticut eyaletinde 18.1 sent düzeyinde satılmakta.

 

Konuşmasında akıllı şebekeler konusuna da değinen Little, ABD’nin akıllı şebekelere geçme sürecinin çok uzun yıllar alacağını, tüm sistemin buna geçmesi için yeni nesil sayaçlardan milyonlarcasına ihtiyaç olacağını söylerken bu ve benzer nedenlerden ötürü akıllı şebekelerin tam potansiyeline varmak için çok uzun süre gerekeceğini ifade etti.

www.yesilekonomi.com

28.05.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR