Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, Avrupa’nın 3’üncü büyük beyaz eşya üreticisi olduklarını anımsatarak, “115 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Avustralya ve Yeni Zelanda’da pazarlama şirketi kuracağız. Afrika’da ise üretime geçmeyi gündemimize aldık” dedi.

 

Akıllı şebeke elektrikte ‘ucuz saat’leri seçecek

ARÇELİK Ar-Ge Direktörü Cemil İnan, Arçelik’in ‘akıllı ev’inde yer alan güneş enerjisiyle aydınlatma sağlanan, yağmur sularını biriktiren ve sulamada kullanılmasını sağlayan, buzdolabını güneş enerjisiyle soğutan sistemleri tanıttı. Arçelik Ar-Ge merkezinde üzerinde çalışılan ve yakın bir gelecekte evlerde de kullanıma sunulacak akıllı şebeke hakkında bilgi veren yetkililer, bilgisayar veya cep telefonları aracılığıyla bir dokunuşla bulaşık veya çamaşır makinasını, fırını, kombiyi veya klimayı çalıştıran sistemin evlere yerleştirilmesi konusunda inşaat şirketlerinden teklifler geldiğini bildirdi. Merkezde oluşturulan akıllı evde bulunan akıllı şebeke sayesinde de elektriğin ucuz olduğu zaman çalışıp, pahalı olduğu zaman çalışmayan akıllı ürünler de tanıtıldı.

 

Ar-Ge’de 870 kişi var

Arçelik Ar-Ge Direktörü Cemil İnan ise, 1991 yılında 30 kişinin çalıştığı merkezde 2010 yılında 870 kişiye ulaştıklarını belirterek, aynı yıllar içinde 4 olan patent başvurusunun 1200’e ulaştığını bildirdi. Teknoloji üretiminde sektörün öncüsü olduklarını belirten İnan, “1996’dan bugüne bütün ürünlerde enerji tüketimini yüzde 70’lere varan oranda, su tüketimini çamaşır makinasında yüzde 62’ye, bulaşık makinasında yüzde 78’e düşürdük. Bu değerleri daha da aşağı çekmek için güç veriyoruz. Rekor kırmaya bir kere başladık mı durmamak zorundayız, durmayacağız” dedi.

www.hurriyet.com.tr/ekonomi

08.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR