Kaymakam Doğan ve ALTSO Başkanı Aydoğan`ı ziyaret eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Alanya`da yürütülen projeleri inceleyeceklerini belirterek, Alanya`da turizmin 12 aya yayılması adına yapılacak çalışmalarla ilgili bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

 

PROJELER TAKİPTE

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan`ı ziyaret ederek, yapmayı düşündükleri yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Engin, Alanya`da 9 golf alanı, organize sanayi bölgesi veya küçük sanayi sitesi yapılma çalışması var. Ayrıca ilçede soğuk hava depolarının olması, yazılım üssü ve teknokent kurulması düşünülüyor. Güneş enerjisi panelleri üretim merkezi yapılabileceğini öngörüyoruz. Bunların ayrıntıları ve takibi yapılacak dedi.

 

AKDAĞ ÖNEMLİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan`la da bir araya gelen Engin, Alanya`da 6 ay yatıp 6 ay çalışmak yerine, kış turizmi geliştirilerek kayak sporu ilçeye kazandırılabilir. Akdağ Kayak Merkezi`nin, turizmin 12 aya yayılması amacıyla yapılmasını istiyoruz. Beraber çalıştığımız takdirde, Alanya`mız için güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Birçok sektörün analizi yapıldı. Antalya ve Burdur bölgelerinin bölge planları hazırlandı. Cumhuriyet tarihinde ilk bölge planı oldu dedi.

www.haberalanya.com.tr

29 Temmuz 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR