Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop`ta kurulması planlanan 2. nükleer santralle ilgili, başta güneş ve rüzgar gibi doğaya dost enerji kaynaklarına yönelmeye ilişkin hükümet planını açıklayan Japonya`dan gelen heyetle bugün görüştüğünü bildirdi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sinop`ta kurulması planlanan 2. nükleer santralle ilgili Japonya ile yapılan müzakerelere, Japonya`da meydana gelen Fukuşima nükleer santralında meydana gelen kazanın ardından ara verildiğini hatırlattı.

 

Geçen hafta Japon heyetinin 30 Temmuz itibariyle Türkiye`ye geleceğini söylediğini anımsatan Bakan Yıldız, ``Japonya`dan gelen enerji işlerinden sorumlu genel müdür ve beraberindeki teknik heyetle görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki hafta başında bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapacağız`` diye konuştu.

 

Bu arada Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO) yetkilileri, Tsunami ve depremden zarar gören Fukuşima nükleer santrallerindeki sorunlarla uğraştıkları için Türkiye`de planlanan nükleer santral çalışmalarına katılmama kararı aldıklarını açıklamıştı. Ankara (AA)

www.cumhuriyet.com.tr

30.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR