Erzincan`da Maket Trafik Ekibi Görev Başında

Erzincan genelinde son zamanlarda yaralamalı ve ölümlü trafik kazası sayısının artması üzerine Erzurum, Gümüşhane ve Sivas karayoluna yaklaşık bir ay önce polis otosu maketleri yerleştirildi.

 

Kazaların yoğun olduğu 3 ayrı bölgede ekip otomobilini gören sürücüler, gazdan ayağını çekip hemen frene basıyor. Erzincan Emniyet Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Erzincan-Sivas karayolunun 24`ncü kilometresinde Tüneller mevkiine, geçen ay polis otosu maketi kondu. Yaklaşık bin 800 TL`ye mal olan maket, karayolu güzergahı üzerinde farklı noktalara taşınabilecek biçimde yapıldı.

 

Trafik ekip otomobiliyle aynı büyüklükte olan maket, güneş enerjisi ile beslenerek sürekli yanan tepe lambası ile sürücüler üzerinde etkili oldu.

 

Bunun üzerine Erzurum-Erzincan karayolu üzerine de benzer maketten yerleştirildi. Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, trafik kazalarının yoğunlaştığı yerlerde denetimleri arttırdıklarını belirterek, "Her an o bölgelerde ekip bulunduramıyoruz. O nedenle bir boşluk oluştuğunu fark ettik. İl emniyet müdürü ve vali oluru ile maket oto uygulaması başlattık. Bu maket, polis ekip otoları aynı standarttadır. Gerçeğini aratmayan maket araçlar özellikle güzergahta hızlı seyir eden sürücüler üzerinde etkili oluyor. Maketi gerçek zanneden sürücüler dahadikkatli seyir ediyor. Maket, üzerindeki ışıklandırma nedeniyle geceleri de gerçek trafik otosu görünümü sağlıyor. Maketin yerinde bazen de gerçek ekipleri görevlendirerek sürücülere devamlı kontrol hissi vermeye çalışıyoruz" dedi.

www.beyazgazete.com

10.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR