Pertek Kalesi Aydınlatılacak

Pertek Kaymakamlığınca ilçenin sembolü haline gelen tarihi Pertek Kalesi`nin aydınlatılarak, turizme kazandırılacağı bildirildi.

 

Pertek Kaymakamlığı`ndan yapılan açıklamada, ilçenin sembolü haline gelen Pertek Kalesi`nin iki yıl süren bir restorasyon çalışmasıyla onarılarak hizmete açıldığı belirtildi.

 

Açıklamada, Vali Mustafa Taşkesen`in Pertek Kalesi`nin aydınlatılması için proje hazırlanması talimatı vermesi üzerine Pertek Kaymakamlığı Proje Merkezi tarafından "Güneş Tarihi Aydınlatıyor" adlı proje hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

 

"Kalemizin temiz, yenilenebilir ve ucuz enerji üretme yöntemi olan güneş enerjisi ile aydınlatılması için `Güneş Tarihi Aydınlatıyor` adlı proje hazırlayarak Fırat Kalkınma Ajansı`na sunduk. Güneş Tarihi Aydınlatıyor adlı projemiz kabul edildi. Projemiz bölgede bir ilk ve bu proje ile bölgemiz elektrik üretiminde güneş enerjisi ile tanışacak. Projeyi kısa bir sürede hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bir ada üzerinde olan kalemiz aydınlatılması ile akşam saatlerinde ilçenin görünümü değiştirecek ve turizme önemli bir katkı sağlayacak."

Tunceli (Anadolu Ajansı) 06 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR