Avrupa, 2050`de karbonsuz olma yolunda ilerliyor

Geçtiğimiz günlerde açıklanan The Power Perspectives 2030 raporuna göre, eğer Avrupa 2020’ye yönelik planları tam anlamıyla uygularsa 2050 yılında karbondan arınma hedefi gerçekleştirebilecek. Raporda 2030 için iddialı yenilenebilir hedeflerinin ortaya konulmasının kritik faktör olduğunu ifade ediliyor.

 

European Climate Foundation  tarafından hazırlanan Power Perspectives 2030  Raporu bu hafta yayınlandı. Rapor, enerji sektörünün karbondan arındırılması için önümüzdeki yirmi yıl içinde atılması gereken adımları ortaya koyuyor. Sonuçları Brüksel’de gerçekleştirilen bir toplantı ile açıklanan rapor, mevcut enerji politikaları altyapısının 2020 yılına kadar gerekli olan ilk adımları gerçekleştirmeye elverişli olduğunu gösteriyor. Raporda 2020-2030 yılları arasında emisyon azaltımına yönelik çalışmalar hız kazanmasının ve 2030 yılına kadar yatırımların desteklenmesinin önemi vurgulanıyor.

 

Yatırımlar, iki katına çıkmalı

Raporda ortaya konulan hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için önümüzdeki 20 yıl içerisinde düşük karbon teknolojilerine yapılacak yatırımların iki katına çıkması gerekiyor. European Climate Foundation CEO’su Dr Johannes Meier “Bu raporun ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan bir tanesi, şebekelerin karbondan arındırılmış bir enerji sistemi yaratılmasında tutkal vazifesi görüyor olması. Şebekeleri akıllı hale getirerek çok daha verimli çalışmalıyız. 2030’a yönelik net bir politika belirlememiz karbon nötr hedefimize ulaşmamızı sağlayacak” diyor.

Detaylı bilgi: Power Perspectives 2030

www.geleceginenerjisi.com

10 Kasım 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR