Rüzgarda hedef elektriğin yüzde 20’sini üretmek

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, rüzgar yatırımcılarının 2023 yılında Türkiye’de üretilen toplam elektriğin yüzde 20’sini üretmeyi hedeflediğini bildirdi.

 

Yeni kurulan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünün araştırmalarına göre Türkiye’nin 38 bin megavatlık teknik rüzgar potansiyelinin olduğunu aktaran Ataseven, şu bilgileri verdi:

 

“Türkiye’nin rüzgar potansiyeli Avrupa’ya göre yüzde 25 yüzde 30 daha fazla. Avrupa’da bir rüzgar santrali yılda 2 bin ila 2 bin 500 saat çalışırken ülkemizde 3 bin saatin üzerinde çalışan rüzgar santralleri var. 38 bin megavatlık potansiyelimizin bugün itibariyle bin 600 megavatlık kısmı işletmede. Bu da bugün ülkemizde üretilen enerjinin yaklaşık yüzde 3’ünün rüzgardan karşılanması demek. Hedefimiz 2023 yılına kadar 20 bin megavat yani ülkede üretilen toplam elektriğin yüzde 20’sini rüzgardan karşılamak. Rüzgardan etkin ve verimli bir şekilde faydalanırsak ileride bu alandaki tecrübe ve teknolojimizi çevre ülkelere ihraç bile edebiliriz.”

www.hurriyet.com.tr

08.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR