Almanya benzinli araçları tamamen yasaklıyor

Norveç`ten sonra otomotiv devi Almanya da benzinli araçları tamamen yasaklayacak. Elektrikli araçların kullanılması için teşvik kampanyaları hazırlanacak.

 

Kısa bir süre önce benzinli otomobil yasağı getiren Norveç’in ardından şimdi de dünyanın en büyük otomotiv sektörü oyuncusu Almanya benzinli otomotivi yasaklayacağı tarihi açıkladı.

 

Almanya tarih verdi, bundan sonra Almanya’daki tüm araçlar sadece elektirk enerjisiyle çalışıyor olacak. Benzinli otomobillerin kullanılması yasaklanacak. Almanya hükümeti 2030 yılından sonra benzinli otomobil üretimine izin vermeyecek.

 

Almanya’da genel olarak karbon dioksit gazına adeta savaş açan Alman Hükümeti işe otomotiv sektöründen başladı. Alman hükümeti yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, 2030 yılına kadar geçen sürede tüm otomobiller sıfır emisyon değerine sahip olmak zorunda. Bu durumun sağlanması da benzinli otomobillerin yasaklanacağı ve kullanımına tamamen son verileceği anlamına geliyor. Diğer taraftan da bu durumun gelişmesi otomobillerde sadece elektrik enerjisinin tercih edileceği ve elektrikli otomobillerin kullanılmasının zorunlu hale gelmesi anlamına geliyor.

 

LOG’un haberine göre BMW’nin elektrikli otomobil üretme konusunda artık söz sahibi olmaya başladığı, Daimler’in yeni elektrikli şasi mimarisini tanıttığı, Volkswagen’in kendini aklamak için yeni elektrikli konseptler sunduğu Almanya’da bu yönde bir karar alınmış olması sürpriz olarak karşılanmaması gereken bir durum.

 

Fakat güncelde elektrikli otomobillerin ülkede fazlaca yayıldığı söylenemez. Dizel ve benzinli araçların yanında elektrikli otomobil kullanımı son derece düşük bir seviyede. Trafiğe kayıtlı 130 bin hibrit ve 25 bin tamamen elektrikli otomobil bulunuyor. Almanya2daki benzinli otomobil sayısı ise son verilere göre 30 milyon. 14,5 milyon da dizel araç Almanya trafiğindeki varlığını sürdürüyor.

 

Almanya hükümetinin planı ise benzinli araçları tamamen ortadan kaldırma aşamasına gelmeden önce 2020 yılına kadar olan 4 yıllık süreçte karbon emisyon değerini yüzde 402a kadar düşürmeyi hedefliyor. Hatta Almanya Hükümeti yakın zamanda benzinli araçlardan ve karbon dioksit gazından tamamen kurtulmak adına elektrikli taşıtların daha çok rağbet görmesi için teşvik çalışmalarına da başlamayı düşünüyor. (LOG)

www.ekonomi24.com / otomobil

15.06.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR