Elektrikli otomobil için hareket zamanı 2015

Elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kuran ABD’li Better Place Başkanı Idan Ofer, elektrikli otomobil satışları için hareket zamanının 2015 olduğunu ifade ediyor.

 

Ofer, Davos zirvesi sırasında Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, 2015 itibariyle elektrikli otomobillerin tüketicilere avantaj sağlamaya başlayacağını kaydetti.

 

Kurulduğu dört yıldan bu yana 750 milyon dolar fon toplamayı başaran Better Place, Renauşt SA ile gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde İsrail, Danimarka ve Avustralya’da elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kuruyor. Better Place’in yüzde 30’luk hissesine sahip olan Ofer’e ait Israil Corp’a göre, şirketin en büyük potansiyel pazarı Çin.

 

“Çin, elektrikli otomobile geçecek” diyen Ofer, şu yorumlarda bulunuyor: “Çin’in hükümet politikası 2015 yılında 1 milyon elektrikli otomobilin yollara çıkması. Bizim hedefimiz kesinlikle Çin. Bu şirkete yatırım yapmış olmamın en büyük nedeni de, Çin pazarını düşünmüş olmam.”

 

Bloomberg New Energy Finance’a göre, 2020 yılında otomobil satışlarının yüze 9’unu elektrikli otomobiller oluşturacak. Bu oran 2030 yılında yüzde 22’ye yani 4 milyon otomobile ulaşabilir.

www.geleceginenerjisi.com

26.01.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR