Thames Nehri`ne güneş köprüsü

Japon`lar İngiltere`nin kalbinde teknoloji şov yapacak.

 

Thames nehrinin iki yakasını bağlayan köprünün üzerindeki yeni Blackfriars istasyonu 1,103 MW’lık güneş enerjisi üretecek olan 4 bin 400’ün üzerinde fotovoltaik güneş panellerinin kuruluma başlanmasıyla birlikte dünyanın en büyük güneş köprüsü olma yolunda ilerliyor.

 

1886 yılında Viktorya tarzında inşa edilen köprü, daha fazla yolcu taşıması ve daha gelişmiş bir tren hizmeti verebilmesi için Network Rail Limited ile güçlendirilen Blackfriars istasyonu için bir temel görevi görecek. Tarihi yapıya eklenen yeni çatı, Londra’daki en büyük güneş enerjisi alanını yaratacak 6000 m2 fotovoltaik güneş panelleriyle kaplanacak.

 

Güneş panellerinin yıllık 900 bin kilovat saatlik (kWh) elektrik üretmesi bekleniyor. Bu da istasyonun harcadığı enerjinin yüzde 50’sini karşılayarak yıllık karbondioksit salınımını 511 ton kadar azaltacak. Güneş panellerine ek olarak, yeni istasyon, yağmur suyu depolama sistemleri ve doğal aydınlatma sağlayan güneş boruları gibi enerji tasarrufu sağlayan önlemler de bulunacak.

 

Blackfriars’ın geliştirilmesi, Network Rail şirketinin yaptırdığı Thameslik programının sadece bir kısmı. Geliştirme tamamlandığı zaman rotanın merkezi Londra’dan saatte 24 tren geçebilecek. Bu da tren yolunu kullananlar için daha fazla koltuk anlamına gelecek. İstasyondaki yüksek verimliliğe sahip güneş modülleri Panasonic Grubu üyesi SANYO Electric Co. Ltd. tarafından üretildi.

 

SANYO Component Europe GmbH Güneş Enerjisi Bölüm Direktörü Shigeki Komatsu konuyu şöyle yorumladı: “SANYO, HIT solar modüllerinin Blackfriars İstasyonu’nun yenilenmesinde kullanılmasından gurur duyuyor. Güneş enerjisi modüllerimizin yüksek verimliliği, onları enerji yükünün önemli olduğu ve maksimum enerji üretiminin gerekli olduğu yapılar için ideal kılıyor. Londra’nın iyi bilinen simgesinde kullanılan güneş modüllerimizle birlikte, SANYO güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda, bu teknolojilerin şehrin çevresine nasıl yardım ettiğini ve iklim değişikliğinin hamlelerini azalttığını göstererek farkındalık ve anlayışı artırmayı umuyor.

http://ekonomi.haberturk.com

13.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR