Honda FCX Clarity 1 Evin 6 Günlük Elektrik İhtiyacını Karşılıyor

Japonya’da yaşanan büyük felaketten sonra otomobil üreticileri elektrikli modelleri acil durumlarda enerji kaynağı ve barınak olacak şekilde geliştirmeye başlamıştı.

 

Daha önce haberini paylaştığımız Mitsubishi i-Miev’den sonra Honda hidrojen yakıtla çalışan sedan otomobili FCX Clarity’i 9 kilovat güç üreten bir jeneratör olarak kullanma imkanı sundu.

 

0 emisyonlu güç kaynağı FCX Clarity’inin tam dolu depoyla 7 saat boyunca kesintisiz 9 kilovat azami güç ürettiğini, standart bir Japon evine ise tam 6 gün boyunca enerji sağlayabildiğini duyuran Honda aynı anda ikinci bir duyuru daha yaprak güneş enerjili hidrojen istasyonunu da resmiyete kavuşturdu.

 

Şubat 2010’da haberini yayınladığımız güneş enerjisiyle çalışan hidrojen üretim ve dolum istasyonu 24 saatte 1.5 litre hidrojen üretebiliyor.

 

Mekanik pompa kullanmayan son derece sessiz ve verimli çalışan istasyonu kısa zamanda Japonya içinde yaygın hale getireceklerini bildiren Honda 0 emisyonlu, sürdürülebilir yakıtlı içten yanmalı motorlarını da çeşitlendirmeyi planlıyor.

www.limitsizenerji.com

06.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR