Alman solar sistemleri rekor kırdı

Almanya`da son günlerdeki güneşli hava dolayısıyla solar sistemler rekor düzeyde elektrik üretti, elde edilen miktar aynı sürede 20 nükleer santralin üretebileceğine denk düşüyor.

 

Almanya`da yaklaşık bir haftadan beri devam eden bol güneşli günlerde güneş enerjisiyle elektrik üreten solar sistemlerin verimi rekor düzeye ulaştı. Kuzeyden güneye ülkede bulunan yaklaşık 1 milyon solar sistemin 25 Mayıs`taki üretimi 20 bin megawatı geçti.

 

Münster şehrindeki Uluslar arası Yenilenebilir Enerji Forumu IWR tarafından yapılan tahmini hesaplara göre bu rakam 20 nükleer enerji santralinin üretimine denk düşüyor. IWR Müdürü Norbert Allnoch, yeni tip nükleer santrallerde üretimin daha fazla olduğu gözönüne alınınca bu rakamın 15 nükleer santral olarak hesaplanabileceğini söyledi.

 

Leipzig`deki elektrik borsası EEX`in verdiği rakamlara göre yapılan hesaplarda dünyanın hiçbir ülkesinde solar sistemle şimdiye dek bu kadar çok elekrtik üretimi yapılamadığı, Alman solar sistemlerinin rekor kırdığı bildirildi. Geçen yıl 25 Mayıs`ta yaklaşık 14 bin megawatt üretim gerçekleşmişti.

www.dunyabulteni.net

28.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR